Champions League Sliedrecht Sport

Op dinsdag 22 januari is het weer tijd voor Europa Cup-volleybal in Sliedrecht. Het Dames 1 team neemt het in de CEV-cup (Europa Cup II) op tegen Stiinta Bacau uit Roemenië. De heenwedstrijd ging nipt verloren met 3-2 en dit is dus de allesbeslissende ‘return match’.

Dit is de kans om lekker dichtbij een avondje spannend topvolleybal te kijken.

Kaarten (5 euro voor kids en 10 euro voor volwassenen) zijn verkrijgbaar via volleybal.nl/tickets.
De wedstrijd begint dinsdag 22 januari om 19.30 uur in sporthal De Basis.

Teams of groepen uit verenigingen die zich vooraf even melden, krijgen natuurlijk een bijzonder welkom in De Basis.

Wordt thuisvoordeel beslissend in Europa Cup?

Met 16-14 in de vijfde set moesten de dames van Sliedrecht Sport de zege in Roemenië nipt aan Bacau laten. Op dinsdag 22 januari staat de allesbeslissende return in de 1/8e finale van de CEV-cup op het programma. Thuis in Sliedrecht liggen er dus volop kansen. Gaat een ouderwets lekker Europa Cup-sfeer in De Basis Sliedrecht het zetje geven om Bacau te verslaan en door te gaan naar de Europese kwartfinales?

Met Stiinta Bacau hebben de dames van Sliedrecht Sport een gevestigde Europese club getroffen die jaarlijks meestrijdt om de Roemeense titel en al sinds het seizoen 1993-1994 jaarlijks van de partij is in Europese toernooien. De viervoudig titelhouder en vijfvoudig bekerhouder mag dan ook met recht een zware tegenstander genoemd worden, waar tegen in de ‘home match’ in december een keurig resultaat (3-2 verlies) neergezet werd. 3-0 of 3-1 winst betekent dat Sliedrecht sowieso door is. Bij een 3-2 winst volgt een golden set en elke verliespartij in De Basis betekent een einde aan de Europese aspiraties van de Nederlandse landskampioen. Het wordt dus sowieso een super spannende pot.

Internationals

Bacau heeft een zeer ervaren ploeg met speelsters van rond en over de 30 jaar, die ook als international voor hun land spelen of gespeeld hebben. De ploeg bestaat voornamelijk uit Roemeense speelsters, maar heeft ook een drietal Bulgaarse internationals in dienst en een Montenegrijnse. Daarnaast brengen ze ook de nodige lengte op de speelvloer, waarbij diagonaalspeelster Filipas met haar 1,99 de span kroont.

‘Alex Ferguson’ van Bacau

Trainer-coach Florin Grappa is al meer dan dertig jaar in dienst van de club en wordt daarom ook wel de ‘Alex Ferguson’ van Bacau genoemd. Deze ervaren trainer deelde mee in alle successen, zoals het laatste landskampioenschap in 2014. Afgelopen seizoen werd hij met zijn ploeg derde in de competitie en bereikte de Final Four in de beker.

Moeizame overwinning

Europees kwam Stiinta Bacau dit seizoen al uit tegen de Servische kampioen Zeleznicar Lajkovac. In de uitwedstrijd werd het nog een wat moeizame 3-2 overwinning, maar in de thuiswedstrijd lieten de Roemenen er geen misverstand over bestaan wie de beste was en wonnen ze vrij gemakkelijk met 3-0.

Europa Cup-sfeertje

In een volle, kolkende Sporthal De Basis zal dat typische Europa Cup-sfeertje aanwezig moeten zijn zoals vorig seizoen tegen het Italiaanse Conegliano en Asterix Beveren of in die vele wedstrijden daarvoor in De Stoep. Dat zou wel eens de beslissende factor kunnen worden in deze cruciale tweekamp.

 Kippenvel

Er is de dames dan ook alles aan gelegen om op de juiste momenten te pieken, maar ook om in een volle sporthal te acteren. Die sfeer en het publiek zal de ploeg kippenvel geven, zoals dat recent nog gebeurde bij de wedstrijd in en tegen Stuttgart. De steun van een legioen aan supporters zal cruciaal zijn om een huzarenstukje uit te halen en de kwartfinale in de CEV Cup (Europa Cup II) te halen.

De wedstrijd begint dinsdag 22 januari om 19.30 uur in sporthal De Basis. Kaarten zijn al vanaf 5 euro te reserveren via volleybal.nl/tickets.

Goeie sfeer in sporthal de Basis

Geef een reactie