Coronavirus: Hoe verder met de competitie ?

Update 27 maart:

De Nevobo is momenteel de laatste details aan het uitwerken voor het aanpassen van de promotie/degradatie voorwaarden richting het nieuwe volleybalseizoen 2020-2021. In de loop van volgende week volgt hierover definitief uitsluitsel.


 

Update 19 maart:

Competities Topdivisie en lager per direct gestopt

Laatste bericht van de Nevobo: In de toespraak die Mark Rutte maandag aan alle Nederlanders richtte, vertelde de premier dat de maatregelen m.b.t. het coronavirus Nederland mogelijk langer in haar greep gaan houden. Dit is direct van invloed op ons maatschappelijk functioneren, en, als (bescheiden) onderdeel daarvan, op onze competities.

Door bovengenoemde maatregelen kunnen vier speelronden niet worden afgewerkt.

De huidige competitie wordt niet afgesloten met kampioenen en degradanten.

Zie hier het complete bericht op de Nevobo-site.

 


Update Maandag 16 maart:

In het verlengde van de overheidsmaatregelen die zondagavond zijn afgekondigd, verlengt de Nevobo de afgelasting van ALLE volleybalwedstrijden, trainingen en bijeenkomsten t/m in ieder geval maandag 6 april.


Vanochtend heeft het bestuur, in navolging van de richtlijnen van de Nevobo, besloten ook de trainingen in elk geval t/m 31 maart te cancelen.


ALLE volleybalwedstrijden worden in ieder geval t/m dinsdag 31 maart afgelast.

Trainingen gaan wel door omdat dit geen grote groepen betreft. Maar leden met klachten kunnen beter thuis blijven.


In verband met het coronavirus worden alle volleybalwedstrijden met teams uit Noord-Brabant in ieder geval t/m maandag 16 maart afgelast. De Nevobo volgt met deze maatregel het advies dat sportkoepel NOC*NSF vanochtend heeft afgegeven. Dit betekent dat er geen wedstrijden in Noord-Brabant worden gespeeld en dat Brabantse teams geen uitwedstrijden buiten de provincie spelen. Ook scheidsrechters uit Brabant zullen dit weekend niet ingezet worden. Op dinsdag 17 maart volgt er nieuwe informatie over de voortgang van de betreffende competities.


Update 5 maart coronavirus en volleybal, bericht van de Nevobo.

Beste teams, hierbij willen wij jullie wijzen op het volgende advies i.v.m. het coronavirus:

Advies: geen handen schudden, high fives en basishygiëne
Daarnaast adviseren we om handcontact zoveel mogelijk te vermijden, waaronder het handen schudden voorafgaand en na afloop van de wedstrijden voorlopig achterwege te laten. Wens op een andere manier de tegenstander en officials een prettige wedstrijd. Datzelfde geldt voor het bedanken na afloop.

Probeer verder zoveel mogelijk de hygiënemaatregelen in acht te nemen. Gebruik eigen spullen. Denk aan bidon / scheidsrechtersfluitje etc.

Het volledige bericht van de Nevobo is te lezen op
https://www.nevobo.nl/nieuwsbericht/2020/03/05/update-5-maart-coronavirus-en-volleybal

Geef een reactie