Coronavirus: Einde competitie!

Update 16 februari:

Dinsdagavond is door de Nevobo het besluit genomen dat voor het seizoen 20-21 geen wedstrijden meer gespeeld zullen worden.
Hopelijk kunnen we, als de maatregelen het toelaten, nog wel weer gaan trainen en wellicht wat oefenwedstrijden spelen in de laatste periode van dit seizoen.


Update 12 januari:

In de persconferentie van hedenavond is duidelijk geworden dat alle regionale sport activiteiten stil blijven liggen tot minstens 9 februari a.s. Zodra er weer wat meer bekend is, laten we het weten.


Update 5 november:

Dinsdagavond is er weer een persconferentie geweest en daaruit blijkt dat er voor onze jeugdtrainingen niets veranderd, die kunnen doorgaan met inachtneming van de al eerder gepubliceerde protocollen.


Update 23 september:

Het protocol voor de trainingen en voor de wedstrijden staan als aparte menu-items onder CORONA op het hoofdmenu.


Update 24 augustus:

Voor de trainingen is een protocol opgesteld die gevolgd dient te worden bij de trainingen in sporthal De Blokweer. Houden jullie je daar goed aan , dan kunnen we op een veilige manier gaan trainen.
Het protocol is te vinden op de site onder het menu-item: OVER SMASH’66 / Verenigingsinformatie.


Update 14 mei:

Beste leden,

Naar aanleiding van diverse vragen vanuit de vereniging heeft het bestuur de mogelijkheid om buiten te trainen onderzocht. Alhoewel wij zelf ook smachten om weer te gaan beginnen met volleyballen hebben wij besloten niet te gaan starten met het organiseren van volleybaltrainingen in een buitenruimte. De voornaamste reden hiervan is dat het volleyballen alleen kan worden hervat onder, door het RIVM en de Nevobo, opgestelde voorwaarden en protocollen. Aan deze voorwaarden en protocollen kunnen wij als Smash helaas niet voldoen en daarom is het voor ons als vereniging niet verantwoord om de trainingen voor nu te hervatten. Wij hopen jullie allen vanaf 1 september, in goede gezondheid, weer te mogen ontvangen in de Blokweer.

Mochten hier vragen over zijn, neem dan gerust contact op met het bestuur via bestuur@smash66.nl.

Onze technische commissie is achter de schermen druk in overleg met trainers en het bestuur om de teamindelingen rond te krijgen voor volgend seizoen. Binnenkort zal de voorlopige teamindeling bekend worden gemaakt. We zijn nog op zoek naar enthousiaste trainers en coaches. Interesse? Neem dan contact op met de technische commissie via technischezaken@smash66.nl.

Wat betreft de contributie meldt de penningmeester dat ook periode 10 niet geïnd zal gaan worden.


Update 12 april:

Om de competitiestanden op te maken, wordt de volgende methodiek gehanteerd:

1. Aantal punten / aantal gespeelde wedstrijden = wedstrijdquotiënt

Het wedstrijdquotiënt bepaalt de eindstand

Bijvoorbeeld:

Team A: 41 punten / 18 wedstrijden = wedstrijdquotiënt 2,28
Team B: 37 punten / 16 wedstrijden = wedstrijdquotiënt 2,31
Team B hoger wedstrijdquotiënt, dus hoger in de stand

2. Bij gelijke stand, na stap 1 (conform het huidige reglement):
setquotiënt (aantal sets voor / aantal sets tegen) / aantal gespeelde wedstrijden

3. Bij gelijke stand, na stap 1 en stap 2 (conform het huidige reglement):
puntenquotiënt (aantal punten voor in alle wedstrijden / aantal punten tegen in alle wedstrijden) / aantal gespeelde wedstrijden

Het team met het hoogste wedstrijdquotiënt eindigt bovenaan. De nieuwe eindstanden zijn vanaf heden te zien in de competitiemodule in onder meer de Mijn Volleybal app en op volleybal.nl
N.B.: de nummer 1 wordt niet benoemd tot kampioen. De eindstanden worden alleen gebruikt om te bepalen welk team promoveert of degradeert.

Voor alle halfjaar-competities die in het voorjaar werden gespeeld, wordt er geen stand bepaald.
Dit laatste geldt dus voor onze jeugdteams, dames 3 en de heren.


Update 27 maart:

De Nevobo is momenteel de laatste details aan het uitwerken voor het aanpassen van de promotie/degradatie voorwaarden richting het nieuwe volleybalseizoen 2020-2021. In de loop van volgende week volgt hierover definitief uitsluitsel.


 

Update 19 maart:

Competities Topdivisie en lager per direct gestopt

Laatste bericht van de Nevobo: In de toespraak die Mark Rutte maandag aan alle Nederlanders richtte, vertelde de premier dat de maatregelen m.b.t. het coronavirus Nederland mogelijk langer in haar greep gaan houden. Dit is direct van invloed op ons maatschappelijk functioneren, en, als (bescheiden) onderdeel daarvan, op onze competities.

Door bovengenoemde maatregelen kunnen vier speelronden niet worden afgewerkt.

De huidige competitie wordt niet afgesloten met kampioenen en degradanten.

Zie hier het complete bericht op de Nevobo-site.

 


Update Maandag 16 maart:

In het verlengde van de overheidsmaatregelen die zondagavond zijn afgekondigd, verlengt de Nevobo de afgelasting van ALLE volleybalwedstrijden, trainingen en bijeenkomsten t/m in ieder geval maandag 6 april.


Vanochtend heeft het bestuur, in navolging van de richtlijnen van de Nevobo, besloten ook de trainingen in elk geval t/m 31 maart te cancelen.


ALLE volleybalwedstrijden worden in ieder geval t/m dinsdag 31 maart afgelast.

Trainingen gaan wel door omdat dit geen grote groepen betreft. Maar leden met klachten kunnen beter thuis blijven.


In verband met het coronavirus worden alle volleybalwedstrijden met teams uit Noord-Brabant in ieder geval t/m maandag 16 maart afgelast. De Nevobo volgt met deze maatregel het advies dat sportkoepel NOC*NSF vanochtend heeft afgegeven. Dit betekent dat er geen wedstrijden in Noord-Brabant worden gespeeld en dat Brabantse teams geen uitwedstrijden buiten de provincie spelen. Ook scheidsrechters uit Brabant zullen dit weekend niet ingezet worden. Op dinsdag 17 maart volgt er nieuwe informatie over de voortgang van de betreffende competities.


Update 5 maart coronavirus en volleybal, bericht van de Nevobo.

Beste teams, hierbij willen wij jullie wijzen op het volgende advies i.v.m. het coronavirus:

Advies: geen handen schudden, high fives en basishygiëne
Daarnaast adviseren we om handcontact zoveel mogelijk te vermijden, waaronder het handen schudden voorafgaand en na afloop van de wedstrijden voorlopig achterwege te laten. Wens op een andere manier de tegenstander en officials een prettige wedstrijd. Datzelfde geldt voor het bedanken na afloop.

Probeer verder zoveel mogelijk de hygiënemaatregelen in acht te nemen. Gebruik eigen spullen. Denk aan bidon / scheidsrechtersfluitje etc.

Het volledige bericht van de Nevobo is te lezen op
https://www.nevobo.nl/nieuwsbericht/2020/03/05/update-5-maart-coronavirus-en-volleybal

Geef een reactie