Meisjes B1

VIA MB1 Meisjes B1  15-12-2018

Smash’66 Meisjes B1 kampioen en promoveert naar de Hoofdklasse

Met een volledige fitte selectie en in nieuwe inspeelshirts, reisde Smash MB1 afgelopen zaterdag, onder begeleiding van veel supporters uit Alblasserdam, naar Arkel voor de uitwedstrijd tegen VIA. In de 1e klasse D waren er, met nog 1 wedstrijd te gaan, nog 3 kanshebbers voor promotie en om kampioen te worden. Voltena uit Nieuwendijk, Sliedrecht Sport en Smash’66 stond binnen 4 punten van elkaar, waarvan Smash er relatief het best voor stond met 1 punt voorsprong op Voltena en 4 op Sliedrecht Sport. Aangezien Voltena en Sliedrecht elkaar een uur eerder in een onderling duel troffen, had Smash hierdoor een klein voordeel.

Behoorlijk gespannen, maar met het nodige zelfvertrouwen uit de laatste 2 met 4-0 gewonnen wedstrijden begon Smash aan de 1e set. Deborah den Hertog zette meteen 3 keer een kill-block neer, tegen de boomlange linkshandige midden-aanvalster van VIA, die daarna niet meer aan de bak kwam. Geconcentreerd op service bouwde Smash de voorsprong uit en zeer gedreven en gefocust pakten de meiden uit Alblasserdam de 1e set met 7-25. In de 2e set, die Smash in dezelfde opstelling verder ging, waren de meiden uit Arkel eveneens niet opgewassen tegen het goed spelende Smash. Sarah de Gruijter was passend sterk aanwezig, Maria Garganis vond steeds een scorende aanvaller en verdedigend hadden de Alblasserdamse meiden het goed voor elkaar. Joyce Uitermarkt was bij de les aan het net en scoorde een aantal keer goed met de tactische bal. Smash bracht Boukje Bokhorst en Sacha van Dijk binnen de lijnen voor Romee de Vries en Deborah den Hertog en met 9-25 werd ook de 2e set eenvoudig gewonnen. Promotie was door deze 2 setwinsten inmiddels al veilig gesteld, maar het kampioenschap nog niet.

De 3e set, met Rosalie Vonk als setter en Dana Koolmees als diagonaal voor Tessa Verbeet, was een stuk lastiger. Voornamelijk doordat de eigen concentratie iets minder werd, slopen de eigen foutjes erin. Desondanks leidde Smash de hele set wel met een paar puntjes voorsprong. Inmiddels was duidelijk geworden dat Voltena thuis met 3-1 had gewonnen van Sliedrecht Sport. Smash had dus nog maar 1 set nodig om het kampioenschap veilig te stellen. Op 17-24 voor nam Smash een time-out om dit aan de speelsters door te geven. Euforisch en vol adrenaline keerden zij terug het veld in om het laatste punt te maken. Dit lukt meteen en uitbundig werd het kampioenschap gevierd.

De 4e set moest nog gespeeld worden, maar was slechts een formaliteit. Ook deze set werd eenvoudig gewonnen door Smash met 15-25. Het echte feest kon nu losbarsten. Partypoppers knalden de confetti de lucht in en voorzitter, bestuursleden, ouders, opa’s en oma’, broers en zussen en andere supporters kwamen het veld in om de meiden te feliciteren. Bloemen, taart en champagne maakten het feest compleet. Een mooie prestatie van een goed stel meiden. Zeer verdiend!


Meisjes B1 – VIA MB 1  28-11-2018

Smash’66 Meisjes B1 pakt de volle winst

Smash’66 MB1 heeft in de inhaalwedstrijd tegen VIA goede zaken gedaan. De Alblasserdamse meiden speelden woensdag 28 november een prima pot tegen het team uit Arkel. In de 1e set ging het gelijk op. VIA gezegend met een aanvaller van 1.90 meter was sterk aan het net, maar passend behoorlijk kwetsbaar. Met een aantal mooie series op service werd de 1e set uiteindelijk vrij gemakkelijk binnen gesleept met 25-19.

In de 2e set was de overmacht groter. Door veel servicedruk kwam VIA bijna niet aan aanvallen toe. De pass bij Smash lag goed en Maria Garganis kon haar aanvallers keer op keer goed bedienen. Smash won de set eenvoudig met 25-13. Ondanks de vele wissels bij Smash in de 3e set, bleef het team goed en geconcentreerd spelen. Sarah de Gruijter en Boukje Bokhorst scoorden veel punten op service en Rosalie Vonk viel prima in als setter. Het niveauverschil was in deze set nog groter dan in de eerste twee en met 25-10 werd VIA volledig overklast.

Met de winst al in de tas, begon Smash iets minder gefocust aan de laatste set. Het ging gelijk op maar naarmate de set vorderde pakte VIA het initiatief en kwam 5 puntjes voor. Twee time-outs en een wissel op service leken in eerste instantie geen verschil te maken, maar punt voor punt kroop Smash toch dichterbij. Bij 20-23 kwam Smash weer aan service en het werd 24-23. VIA nam een time-out en probeerde hiermee de service-serie te ontregelen. Deborah den Hertog bleef echter koel en serveerde goed. De rally die daarop volgde was lang, maar leverde uiteindelijk een punt op voor Smash en hiermee de volledig verdiende 4-0 overwinning pakten. Een puike overwinning, waarin met name Deborah den Hertog een grote rol speelde. Sterk op service, aanvallend niet te stoppen en blokkerend een plaag voor de aanvallers van VIA. Door deze overwinning blijft Smash nog steeds meedoen voor promotie naar de Hoofdklasse. Met nog 2 wedstrijden te gaan staat de ploeg uit Alblasserdam gedeeld 2e, één punt achter koploper Sliedrecht Sport.

    

Voor meer foto’s van die avond kijk bij FOTO’S / Wedstrijdbeelden


Meisjes B1 – Sliedrecht Sport MB 2  02-11-2018

Meisjes B1 pakt 3e winst op rij

Met 8 speelsters en veel support op de tribune speelde MB1 vrijdagavond tegen Sliedrecht Sport, de nr.1 van de ranglijst. De eerste set begon gelijk op, maar in de loop van de set had Smash veel moeite met de service van enkele Sliedrecht meiden. Het gaatje was geslagen en met 18-25 werd de 1e set terecht verloren. In de 2e set met dit keer Rosalie als setter en Sacha op het midden was het eigenlijk het zelfde beeld. De service van Sliedrecht bleef goed. Aanvallend hadden we veel moeite met scoren waardoor er veel lange rally’s gespeeld moesten worden om de punten binnen te slepen. Halverwege de set keken we tegen een 5 punten achterstand aan. Stap voor stap kropen we dichterbij, voornamelijk met slimme prikballetjes i.p.v. de harde aanval. Na een lang oponthoud vanwege een enkelblessure aan Sliedrecht kant trokken we die lijn door. Door een goede service serie gingen we voorbij Sliedrecht en in een spannend slot trokken we uiteindelijk aan het langste eind. 26-24 in het voordeel van Smash.

De 3e set was een totaal ander verhaal. Deborah serveerde er lustig op los en al gauw was er een gat van 10 punten. De setjes kwamen beter aan en aanvallend werd het hierdoor makkelijker om de gaten in de Sliedrecht defensie te vinden. Met 25-11 werd de 3e set binnen gesleept.

Set 4 was weer geheel anders. Sliedrecht pakte de draad weer op en pakte de voorsprong. Bij 17-13 kwam Tessa aan service. Met een goede serie en goed verdedigend werk van het hele team, werd de achterstand omgebogen naar een 19-17 voorsprong. Op dat moment ging de 2e speelster van Sliedrecht door haar enkel. Na wederom een langdurig oponthoud bleek Sliedrecht het beter op te pakken als Smash. Ze pakten de service terug en scoorde hiermee 6 punten op rij. Op 20-24 kwam Smash nog wel aan service, maar helaas konden we het tij niet meer keren. 20-25 voor Sliedrecht en dus een 5e set.

Rosalie won de toss en begon aan service. Sliedrecht startte echter goed en pakte het initiatief. Op 5-8 werd er van kant gewisseld en zag het er somber uit. Sacha kwam er op service in voor Tessa en dat bleek een goede zet. Het werd 8-8 en de meiden gingen er weer in geloven. In een spannende eindfase bleven we bij les. Geconcentreerd op service en zonder onnodige eigen fouten hielden we de bal in het spel en dwongen we de tegenstander alles op alles te zetten. Die druk bleek te groot, want met wat netfoutjes en wild uitgeslagen ballen trokken we in de beslissnede set de winst naar ons toe. 15-12 en een mooie 3-2 overwinning. Een leuke spannende pot volleybal met uiteindelijk een terechte winnaar.

Voor meer foto’s van die avond (ook van andere teams) kijk bij FOTO’S / Wedstrijdbeelden


Voltena MB2 – Meisjes B1  06-10-2018

Meisjes B1 pakt 1e overwinning

Met 9 speelsters, maar zonder de zieke Rosalie vertrok Meisjes B1 afgelopen zaterdag richting Nieuwendijk. Voltena was de tegenstander in deze vroege uitwedstrijd, waarbij de Nevobo Volleybal App een 3-1 overwinning voor Voltena voorspelde. De rit verliep voorspoedig en al om 08.30 uur kwamen we aan bij Sporthal de Iris. Genoeg tijd dus voor een goede warming- up en dat pakte goed uit. Goed serverend en attent aan het net pakte Smash vanaf het begin een kleine voorsprong. Maria kon haar aanvallers goed bedienen en Voltena had moeite om een goede aanval op te bouwen. Sarah had een mooie serie op service, maar het bleef spannend gedurende de hele set. Met 21-25 won Smash uiteindelijk de set. Een goed begin.

In de 2e set een zelfde beeld. Voltena had iets meer service- druk, maar ondanks dat hield Smash het hoofd koel. Waar we vorige week nog veelvuldig moeite hadden met de opstelling, was er vandaag slechts een enkele keer verwarring. Dit leverde de nodige rust op in het veld en daardoor werd er bij tijd en wijle echt goed volleybal gespeeld. Met een kleine voorsprong tot aan de 20 punten, werd het toch weer spannend aan het eind van de set. Sacha kwam er nog even in voor de nodige service-druk en punt voor punt ging het richting de 25.  Met een krappe 24-26 trok Smash ook in deze set uiteindelijk aan het langste eind.

Met een drietal wissels in de 3e set, Sacha voor Joyce, Boukje voor Sarah en Tessa op de dia voor Dana bleef Smash geconcentreerd spelen. Wederom ging het gelijk op, maar een paar foute services op rij aan Alblasserdamse kant gaven de meiden uit Nieuwendijk hoop. Hoop die uiteindelijk niet voldoende bleek om de set te pakken, want Smash won ook de 3e set met 23-25. Een mooie 0-3 voorsprong, waar vooraf voor getekend was en die de Nevobo zelf ook niet had geprognotiseerd.

In de 4e set, was de focus een beetje verdwenen. De overwinning was al binnen en vaak blijkt de 4e set dan een moeilijke te zijn om met dezelfde drive in te gaan als de eerst drie. Zo ook deze keer. Voltena pakte gelijk het initiatief en gaf dit niet meer uit handen. Met 25-10 verloren we ruim de laatste set.

Al met al een goed resultaat met zeker in de eerste 3 sets goed volleybal. Een compliment voor de hele groep en speciaal 1 voor Maria, die voor het eerst een hele wedstrijd als setter speelde en dit ontzettend goed heeft gedaan. Op naar de volgende wedstrijd !


Meisjes B1 – Next Volley B2 29-09-2018

Meisjes B1 kent wisselvallige start

Na een prima voorbereiding begon MB1 afgelopen zaterdag vol goede moed aan de eerste competitie-wedstrijd. Next Volley Dordrecht was om 09.30 uur de tegenstander in de eigen Blokweer-hal. Smash begon slordig. Het vroege tijdstip bleek niet voor iedereen een ideale start van de dag, maar punt voor punt kwamen de meiden in de loop van de eerste set dichterbij. Op 23-24 kreeg Next Volley echter het 1e setpunt. Smash sloeg de aanval af en kwam weer langszij….24-24. Dordrecht scoorde wederom een punt en mocht voor de 2e keer voor de setwinst serveren. Smash pareerde ook deze aanval, scoorde vervolgens zelf wel 2x op service en won de set met 27-25.

In de 2e set kende de Alblasserdamse meiden een dramatische start. Al snel keken ze tegen een 0-12 achterstand aan. De service druk van Next Volley was groot en ook aanvallend konden ze de gaatjes prima vinden. Met 10-25 wonnen de Dordtse meiden verdiend deze set.

De 3e set kende een spannender verloop. Weliswaar keek Smash de hele set tegen een kleine achterstand aan, maar had het zelf ook kansen het heft in handen te nemen. Een serie foutservices achter elkaar en een behoorlijk aantal opstellingsfouten kosten de meiden alsnog de set. 1-2 achter en dus alle hens aan dek om nog voor de winst te gaan.

De 4e set was goed. De concentratie en beleving was terug en foutenlast daardoor erg laag. Servicedruk vanaf het begin, een aantal goede sets, gevolgd door goede aanvallen van met name de midden-speelsters zorgden voor een ruime voorsprong, die niet meer uit handen werd gegeven. 25-10 was de eindstand van de 4e set.

Een beslissende 5e set moest de winnaar van dit duel aanwijzen. Smash mocht beginnen met serveren, maar kon dit helaas niet uitbuiten. Met 2-8 werd er van kant gewisseld. Maria kwam er weer in voor de nodige power en het ging iets beter lopen. Desondanks konden de meiden niet voorkomen dat Dordrecht ook deze set naar zich toe trok. 11-15 en een 2-3 verlies. Op zich een terechte uitslag.

Al met al een wisselvallig begin, maar wel een met aanknopingspunten. Het spelen van 5-1 blijkt lastiger dan gedacht in een echte wedstrijd. Hier komen nog veel onnodige fouten uit voort. De komende weken zal de focus dus wederom daar liggen. Met 10 spelers in een team en de veel daarmee gepaard gaande wissels, is het lastig om de juiste balans te vinden tussen het iedereen ongeveer evenveel laten spelen en te gaan voor het resultaat. Een van de positieve punten van deze wedstrijd was de vechtlust. Het terugkomen in de 1e set na een grote achterstand en de goede 4e set, na een 1-2 achterstand. Daarnaast kunnen we best lekker volleyballen op het moment dat iedereen bij de les is en we goed staan. De meeste meiden hebben een stabiele service en een aantal zelfs met heel veel druk. Daar moeten we meer uit kunnen halen. Dat geldt ook voor de aanval. Genoeg om aan te werken dus in de komende weken. Volgende week spelen we uit tegen Voltena. Wederom om 09.30 uur. Hopelijk zijn we nu vanaf het begin wakker……