Smash-avondje 15-12-2017

Smash’66 sluit eerste seizoenshelft feestelijk af.

Een volle tribune en een hele goede sfeer, vrijdag 15 december werden de laatste competitiewedstrijden van 2017 gespeeld in sporthal de Blokweer.

Het bestuur riep alle leden op familie en vrienden uit te nodigen tijdens het ‘avondje Smash’. Deze activiteit stond voor het eerst op de agenda van de Alblasserdamse volleybalvereniging. Naast de competitiewedstrijden die deze avond op het programma stonden, werden er ook verschillende mensen in het zonnetje gezet.

Silvia van der Steen-Persson werd gefeliciteerd met haar 25-jarig jubileum, Joyce Uitermarkt ontving een prijs omdat zij voor de club de meeste Grote Club actie-loten verkocht had, William van Oijen werd verwelkomd als honderdste lid en Tabitha Zanen-van den Adel ontving de Leo van der Velde-trofee. Sinds het Jubileumjaar wordt de Leo van der Velde trofee ieder jaar uitgereikt aan iemand die veel voor de vereniging betekent of heeft betekend. De trofee dankt haar naam aan de oprichter van de vereniging, Leo van der Velde.

Tijdens deze afsluitende competitieavond speelden alle teams behalve heren 1. De jongste CMV groep speelt geen competitie. Zij nemen wekelijks deel aan toernooien maar waren aanwezig om de spelende teams aan te moedigen.

De jongens van CMV5 stelden vorige wedstrijd hun kampioenschap al veilig maar maakte het seizoen nog even af met een 4-0 overwinning tegen Vollido uit Hendrik Ido Ambacht. Zij werden na de wedstrijd direct gehuldigd en sprongen, traditie getrouw, in het zwembad om dit te vieren.
Volleybal onder jongens blijkt de laatste jaren namelijk minder populair, maar gelukkig is het aantal volleyballende jongens bij Smash’66 aan het groeien. Smash is dan ook ontzettend trots op en blij met het jongensteam.

De meiden van CMV5 kregen het Dordtse Next Volley op bezoek en speelden een spannende wedstrijd die eindigde in een 2-3 verlies. Zij staan vijfde in de eerste klasse.

Meisjes C nam het op tegen het Ambachtse Vollido C1 en won met 4-0. Zij staan momenteel tweede in de tweede klasse C. Meisjes B trof Sliedrecht Sport en verloor de wedstrijd met 1-3, zij zijn hekkensluiter van de eerste klasse B.

Na de huldigingen en feestelijkheden stonden de wedstrijden van de senioren op het programma. Dames 2 en 3, beide spelend in de derde klasse A, en dames 1, spelend in eerste klasse A sloten 2017 af met een thuiswedstrijd.

Dames 3, een jong damesteam, speelde vrijdagavond tegen Astrea uit Dordrecht. Helaas verloren de meiden de wedstrijd met 0-4, waarvan de laatste 3 sets met slechts 2 punten verschil naar Dordtse zijde gingen. Ondanks dat de dames onderaan staan, gaat het steeds beter draaien binnen het team en laten ze steeds beter spel zien.

Dames 2 staat met kop en schouders bovenaan. Zij zijn dit seizoen ongeslagen en lieten ook deze avond zien dat zij ook terechte koploper zijn. Zij wonnen met 4-0 van het Zwijndrechtse Switch’89.

Dames 1 heeft de afgelopen weken niet laten zien wat ze kunnen. Ondanks de overwinningen van de laatste twee wedstrijden zijn zowel de dames als de coach nog niet tevreden met het spel. Gelukkig wisten zij vrijdagavond de ‘winning mood’ door te zetten en met hard werken en goed volleybal met 4-0 het Rotterdamse Fusion te verslaan. Dames 1 staat hierdoor momenteel derde.
Voor dames1 was dit nog niet de laatste wedstrijd van het jaar. Komende zaterdag (23 december) nemen de dames het in de kwartfinale van de bekercompetitie nog op tegen de dames van WIK uit Groot-Ammers in de Dijk in Dordrecht.

Smash hoopt de tweede helft van het seizoen weer veel supporters te mogen vermaken met mooi volleybal.