Wijnactie
Dit jaar vindt ook weer de traditionele wijnactie plaats. Er zijn weer een paar mooie wijnen uitgezocht en deze keer ook twee”Speciale aanbiedingen”. Zie hieronder de afbeeldingen en beschrijvingen.
Klik hier voor het bestelformulier. (Uitsluitend voor leden van 18 jaar en ouder en voor ouders van jeugdleden).
![]() |
Gravuras – Do Côa – WitDruiven: Vinho branco, Viozinho, Gouveio, Rabigato en Moscatel Galego Branco Een heerlijke sappige, Portugese witte huiswijn voor alle dag. Fris- stuivend fruit in de neus, met een afdronk van ananas en citrus en een lichte minerale toets en lichte rijpe tonen van geel fruit. Serveer temperatuur: 9 tot 12 graden Celsius Gravuras – Do Côa – Rood Druiven: Touriga nacional, Touriga franca en Tinta roriz Een mooie, klassieke stijl huiswijn uit Portugal. Tonen van bramen, wat koffie en cacao. Serveer temperatuur: 17 tot 20 graden Celsius |
![]() |
Les Bertholets – Wit
Druif: Chardonnay Zuid-Franse Chardonnay met het karakteristieke ‘botertje’. Ze heeft een mooie goudgele kleur met in de geur wat exotisch geel fruit als abrikoos, lichee, peer en honing. De lichte houtlagering geeft een klein ‘vetje’ wat aan de wangen ‘hangt’ en in de afdronk lekker tropisch fruit. Ook al zullen veel liefhebbers van iets vettiger Chardonnay de wijn graag zo drinken, erbij eten is absoluut ook een goede optie. Vette vis (zalm, tonijnsteak), kip van de grill, vissoep, krabcakes, avocado met tonijn, gemarineerde gamba’s, een slibtongetje in botersaus of een groente terrine. Smakelijk! Serveer temperatuur: 12 tot 14 graden Celsius Blatina de Broto – Rood Druiven: Blatina Blatina is een lokaal druivenras uit Herzegovina, met een heel eigen karakter. De bijzondere omstandigheden in de omgeving van Mostar, een warm klimaat, een ondergrond van karst-gesteente en koelte vanuit de grond vanwege de ondergrondse riviertjes en grottenstelsels, geven deze wijn een fantastische balans. De wijn heeft een donkere en compacte, levendige robijnrode kleur met granaatrode reflecties. Aroma’s van rijpe pruimen, druiven, gedroogde vijgen, jam van donker fruit, vanille, geroosterde amandelen, chocolade, tabak en kruiden. In de mond zacht, mooi afgerond en complex. Deze wijn is mooi te combineren met gerechten met lamsvlees, geroosterd kalfsvlees, rundvleesgerechten, wildvlees, gegrilde en gebakken vis, gerookte en/of gerookte ham en kazen. Serveer temperatuur: 16 tot 18 graden Celsius |
Klik hier voor het bestelformulier. (Uitsluitend voor leden van 18 jaar en ouder en voor ouders van jeugdleden).