Corona

Grote versoepelingen voor iedereen aanstaande!

Versoepelingen per vrijdag 18 februari
Vanaf vrijdag 18 februari mogen alle locaties weer open tot 01.00 uur. Dit is goed nieuws voor de sportkantines, maar ook voor toeschouwers bij wedstrijden. Het coronatoegangsbewijs blijft nog tot vrijdag 25 februari gelden om toegang te krijgen tot het beoefenen van binnensport, de sportkantine en de tribune. Eenmaal binnen op deze locaties is een vaste zitplaats, het dragen van een mondkapje en het houden van 1,5 meter afstand niet meer verplicht. Ook geldt er geen bezoekersnorm meer. Op locaties met meer dan 500 mensen is een vaste zitplaats en het dragen van een mondkapje bij verplaatsing nog wel verplicht.

Isolatieadvies terug naar 5 dagen
Ook het isolatieadvies wijzigt per aanstaande vrijdag. De isolatieduur wordt per die datum verkort van minimaal 7 dagen naar 5 dagen, indien 24 uur klachtenvrij. Kijk hier voor meer informatie.

Versoepelingen per 25 februari
De laatste stap wordt gezet op vrijdag 25 februari. Dan gelden weer de normale openingstijden en wordt er op locaties waar minder dan 500 mensen publiek binnen zijn afscheid genomen van het coronatoegangsbewijs en de overige maatregelen. Op plekken binnen waar meer dan 500 man publiek bij elkaar komt en geen vaste zitplaats heeft, is het tonen van negatieve testuitslag verplicht.

Bron: Rijksoverheid.nl