Dames 1 wint weer met 4-0

Dames 1 verstevigt koppositie in eerste klasse

 Vrijdagavond 17 februari speelden de dames van volleybalvereniging Smash ’66 een ‘volleybalderby’ in Sportcentrum Blokweer. Flits dames 1 uit Papendrecht kwam op bezoek. Smash ’66 moest het vanavond met maar één spelverdeelster doen, Marije den Ouden brak tijdens de laatste training voor de wedstrijd haar vinger, waardoor zij vanaf de bank toe zal moeten kijken de komende weken.
Vanaf het begin van de wedstrijd waren de onderlinge verhoudingen tussen de twee teams duidelijk, Smash ’66 staat stevig bovenaan de ranglijst van de eerste klasse A, Flits staat 9e. Toch werd er door het jonge team uit Papendrecht goed verdedigd en hadden de geroutineerde dames uit Alblasserdam moeite de bal op de grond te krijgen aan de andere kant. De eerste set werd dan ook de spannendste van de hele wedstrijd; Smash ’66 stond 7 punten voor halverwege de set, maar Flits naderde tot 21-21. De dames uit Alblasserdam hielden het hoofd koel en door een paar mooie klappen van Eva Wessels en een tactische bal van Eline Rodenburg werd de eerste set binnen gehaald met 25-22. De sets die volgden werden gemakkelijker gewonnen door de dames uit Alblasserdam en werd de wedstrijd uiteindelijk met 4-0 gewonnen door Smash’66.
Woensdag 22 februari om 20:30 uur staat er voor de dames van Smash een belangrijke wedstrijd op het programma. DVO uit Oud Beijerland komt dan op bezoek in Alblasserdam, zij staan momenteel 2e in de eerste klasse. Mocht Smash’66 winnen, zullen zij een belangrijke stap zetten richting het kampioenschap.

Zie meer foto’s bij het verslag van Dames 1 (onder menu TEAMS/Wedstrijdverslagen).

Geef een reactie