Dames 1

Fusion 1 – Smash’66 1   14-04-2018

Derde winst op rij voor Smash’66 dames 1

De volledige equipe van het eerste damesteam van Smash’66 vertrok zaterdag 14 april naar Rotterdam om het op te nemen tegen het Rotterdamse Fusion.
Na de voorgaande twee overwinningen is het doel om ook deze wedstrijd weer met een overwinning af te ronden.

De vorige ontmoeting tussen Fusion en Smash eindigde in een 4-0 overwinning in het voordeel van Smash dus de Rotterdammers zullen gebrand zijn op revanche in eigen huis. Fusion is, net als Smash, een team dat het beste gedijt bij een snel en aanvallend spel. Op papier zijn de ploegen aan elkaar gewaagd. Zowel Smash’66 als Fusion zijn middenmoters van de eerste klasse A. Smash’66 heeft nog 2 sets nodig om te handhaven in de eerste klasse met nog twee wedstrijden op het programma.

Coach Brouwer heeft deze wedstrijd keuze genoeg om te wisselen, het team telt namelijk 11 dames.
Dat beide ploegen van plan zijn om te winnen, is direct zichtbaar bij start van de wedstrijd. De gehele eerste set is het nek-aan-nek. Er wordt fel gespeeld aan beide zijden en er worden lange rally’s gespeeld. Uiteindelijk trekt Fusion aan het kortste eind en gaat de eerste set nipt naar Smash met 24-26.

Er wordt gebruik gemaakt van de luxe van een grote selectie want Smash start de tweede set met 4 nieuwe spelers. De tweede set lijkt een kopie van de eerste. Hetzelfde felle en aanvallend spel wordt gespeeld en beide ploegen knokken voor ieder punt. Ook de tweede set gaat met 22-25 naar Alblasserdamse zijde.

De derde set wordt gestart met 5 nieuwe dames. En weer wordt het duidelijk dat de ploegen aan elkaar gewaagd zijn. Halverwege lijkt deze set al beslist met een ruime voorsprong van 9 punten voor Smash. Fusion geeft zich echter niet gewonnen en weet met 1 serviceserie de voorsprong te verkleinen tot 1 punt. In de slotfase van de derde set is het weer nek-aan-nek maar uiteindelijk wordt deze set weer afgesloten met 24-26 in het voordeel van Smash.

Na wederom vier verse spelers in de basis wordt gespeeld om het zogenaamde bonuspunt. Echter is al vrijwel aan het begin van deze set duidelijk dat Fusion een langere adem heeft en weet het aanvallende en felle spel vast te houden waar Smash’66 verslapt. Halverwege de laatste set kijken de Alblasserdammers tegen een achterstand van 8 punten aan. Aan het einde van de set knokken de Alblasserdamse dames zich terug maar de eindsprint komt te laat en de laatste set gaat naar Rotterdamse zijde met 25-22.

In de slotfase van dit seizoen klimt dames 1 steeds een plekje in de ranking. Op 20 april staat de laatste thuisavond voor Smash’66 op het programma en neemt dames 1 het op tegen de hekkensluiter van de eerste klasse: Volley Voorne dames 1.
Op dit ‘avondje Smash’ wordt het seizoen feestelijk afgesloten en worden er maar liefst 3 kampioenen gehuldigd: dames 2, meisjes B en meisjes CMV5-2. U bent van harte welkom in sporthal de Blokweer. De jeugd speelt om 19.30 uur en de senioren om 21.15 uur.


Smash’66 1 – VCN 5   06-04-2018

Vrijdag 6 april stond er voor alle senioren teams van Smash’66 een thuisavond gepland. Dit betekende een gezellige en sportieve volleybalavond in sporthal de Blokweer. 

Dames 1 speelde tegen VCN dames 5 uit Capelle, een spannende pot die in de eerste helft van het seizoen maar nipt gewonnen werd. De eerste set werd vol goede moed gestart maar al snel keken de dames tegen een forse achterstand aan. De servicepass werd niet bij de spelverdeelster gebracht, waardoor er moeilijk punten konden werden gemaakt. Helaas bleken de Capelse dames in de eerste set te sterk waardoor de set werd verloren met 14-25.

In de tweede set bracht coach Herman Brouwer een aantal veranderingen aan in de basis opstelling en werd er vol goede moed gestart aan de tweede set. De dames van Smash leken zichzelf herpakt te hebben. Met een aantal mooie aanvalsballen, het nodige enthousiasme en een sterke verdediging kwamen de Alblasserdamse dames terug in hun spel en wonnen de tweede en derde set.

Ook de vierde set werd sterk gestart maar werd in de loop van de set spannender. De dames leken de controle halverwege de set te verliezen en kwamen gelijk op 19-19, door een paar mooie combinaties tussen spelverdeelster Britt van den Boogaard en passer loper Eva Wessels werd de set uiteindelijk gewonnen met 25-23 wat resulteerde in een 3-1 overwinning.


Bernisse 1 – Smash’66 1  24-03-2018

Dames 1 doorbreekt negatieve spiraal

De afgelopen wedstrijden lukte het de dames van Smash’66 niet om te winnen. Zaterdag 24-3 wisten ze het tij te keren en besloten de wedstrijd met een 1-3 winst.
Zaterdag 24-3 reisde de Alblasserdamse equipe af naar Zuidland om het op te nemen tegen Bernisse dames 1. Coach Herman Brouwer kon deze wedstrijd niet aanwezig zijn wegens ziekte en Larissa Leeuwis was ook afwezig.

De eerste set werd direct ingezet met goed verzorgd volleybal. De dames lieten zien gebrand te zijn op de winst en waren oppermachtig. Zeer gemakkelijk gaat de eerste set met 7-25 naar Alblasserdamse zijde.

De tweede set weten de Alblasserdammers het felle spelletje voort te zetten. Hoewel Bernisse iets meer tegenstand biedt dan de eerste set, geeft Smash ook deze set niet weg.
Met lange serviceseries en verdedigend en aanvallend prachtig spel weten zij ook de tweede set binnen te slepen met een 19-25 winst.

De derde set start ietwat onrustig. Direct in het begin van de set weer Bernisse serverend veel te scoren. De servicepass krijgen de Alblasserdamse dames niet onder controle waardoor Bernisse al snel uitloopt op een 8-2 voorsprong. Na een time-out pakt Smash het spel van de eerste twee sets weer op. Tot 12-12 gaat het redelijk gelijk op, maar in de slotfase laat Smash zien dat zij de baas zijn en winnen deze set uiteindelijk nog gemakkelijk met 15-25.

Alhoewel de winst al veilig is gesteld, zijn de dames vastberaden om voor het volle aantal punten te gaan. De Alblasserdammers starten weer vol overtuiging. Er wordt fel gespeeld maar helaas weet Bernisse ook meer in haar spel te raken. Het Zuidlandse team komt aanvallend en serverend op stoom en helaas weten de Alblasserdammers hier geen antwoord op te geven. De laatste set gaat verloren met 25-13.

De negatieve spiraal lijkt eindelijk doorbroken en de dames zijn vastberaden met de laatste 3 competitiewedstrijden nog wat te klimmen in de ranking. Na deze overwinning stijgen de dames van de 9e naar de 8e plaats. De middenmoters van de eerste klasse A staan dicht bij elkaar dus er kan nog van alles gebeuren.
Op vrijdag 6 april om 21:15 uur speelt Smash in de Blokweer de volgende wedstrijd tegen VCN dames 5 uit Capelle die met 5 punten voorsprong op de vijfde plek staan.


Smash’66 1 – Volley2B 2   19-01-2018

Teleurstellend verlies voor Smash’66 dames 1

De dames van volleybalvereniging Smash ’66 speelden vrijdagavond in sportcentrum Blokweer een competitiewedstrijd tegen Volley2B dames 2 uit Bergschenhoek. Na de afgelopen twee wedstrijden te hebben verloren waren de dames van Smash erop gebrand een wedstrijd te winnen. Volgens de stand in de 1e klasse A beloofde het een spannende avond te worden, de teams staan dichtbij elkaar geklasseerd. Dit was dan ook het wedstrijdbeeld van de avond; twee gelijkwaardige teams. Toch trok Volley2B uiteindelijk aan het langste eind. De dames van Smash verloren met 1-3.

De Alblasserdamse dames lieten in de eerste set goed volleybal zien. De servicepass werd netjes bij spelverdeelster Britt van den Boogaard gebracht en op alle posities lieten de dames mooie aanvallende acties zien. Ook serverend werd er veel druk gegeven, waardoor de eerste set met 25-23  naar Smash’66 ging.

De tweede set werd er, in tegenstelling tot de eerste set, meer afwachtend gespeeld door de dames van Smash. Daar waar in de eerste set serverend en aanvallend veel gescoord werd, werden er nu meer fouten gemaakt. Coach Herman Brouwer probeerde met wissels het tij nog te keren, maar tevergeefs. De set werd helaas verloren met 21-25. Ook in de derde en vierde set kwamen de meiden niet meer op het niveau van de eerste set. Met setstanden van 23-25 en 19-25 verlieten de dames van Smash dan ook teleurgesteld het veld.

De dames zullen zich deze week mentaal moeten opladen. Volgende week zaterdag staat een uitwedstrijd tegen City Bril Krimpen dames 1 op het programma, een belangrijke wedstrijd die gewonnen moet worden om mee te blijven doen in de top drie!

Kijk voor meer foto’s bij FOTO’S / Wedstrijdbeelden.


Smash’66 1 – Bernisse1   01-12-2017

Overwinning voor Smash’66

Vrijdag 1 december ontmoette dames 1 van Smash’66 het eerste damesteam van Bernisse uit Zuidland.

Smash’66 is vastberaden om meer volleybal te laten zien dan de voorgaande wedstrijd tegen MVC,  die eindigde in een kansloze nederlaag.
De eerste set wordt vrij gemakkelijk gewonnen met 25-17. Na deze gemakkelijke setwinst start Smash vol zelfvertrouwen aan de tweede set.
De tweede set is het Bernisse die het hoogste woord voert en weet Smash’66 het spel niet te keren. Aan het einde van deze set lijkt de setwinst  even naar Alblasserdamse zijde te gaan maar de tweede set wordt verloren met 25-23.
De derde set weten de Alblasserdammers weer in het vertrouwde ritme te komen. Vanuit een goed verzorgde servicepass weet spelverdeelster, Britt van den Boogaard, de Alblasserdamse aanvallers goed te bedienen en wordt aanvallend, afwisselend gespeeld. Met de winst van de derde set staat een 2-1 voorsprong op het bord en lijkt de wedstrijd besloten.
De vierde set blijkt een herhaling van de tweede. Smash’66 maakt fout op fout en er lijkt niets te lukken. Aan het einde van de set zet Smash’66 nog tevergeefs een eindsprint in maar ook de vierde set wordt verloren.
In de vijfde set laten de Alblasserdamse dames zien dat zij thuishoren in het linker rijtje van de eerste klasse. Met goed verzorgd volleybal en slim spel gaat de laatste set met duidelijke cijfers naar de thuisploeg. De wedstrijd eindigt dus in een zwaarbevochten 3-2 overwinning in het voordeel van de Alblasserdammers met de volgende setstanden: 25-17, 23-25, 25-14, 23-25, 15-6.


Smash’66 1 – MVC 1   22-11-2017

Foutenfestival: Smash’66 dames 1 verliest van zichzelf

Op woensdag 22 november stond voor Smash dames 1 de derde wedstrijd op rij op het programma: uit tegen MVC (Maassluis). Na de overwinningen van de competitie- en bekerwedstrijd waren de dames erop gebrand om ook bij het altijd lastige MVC punten binnen te halen. Het was zeker mogelijk om tegen dit team punten mee naar huis te nemen, maar helaas was de wil om te winnen alleen niet genoeg. Alles wat mis kon gaan ging ook mis, met een 4-0 nederlaag als gevolg (25-18; 27-25; 25-20; 25-21).

De Alblasserdamse dames moesten de wedstrijd met een krappe selectie beginnen, waardoor er weinig wisselmogelijkheden waren. Wisselmogelijkheden die meer dan welkom waren want gedurende de wedstrijd volgde de ene fout de andere op. Ook het enthousiasme en beleving in het veld liet regelmatig te wensen over.

In één opzicht stegen de dames boven zichzelf uit, namelijk het aantal persoonlijke fouten. Op dit gebied spanden de dames de kroon. Services die fout gingen, passes die niet aankwamen, aanvallen die in het net en buiten het veld belandden, blokkeringen die het veld uit ketsten en makkelijke inleverballetjes. De eigen fouten in combinatie met het slimme spel van MVC resulteerde in een pijnlijke nederlaag. Over één ding zijn de dames het eens: dit is een wedstrijd om snel te vergeten.

Komend weekend hebben de dames even rust. Wonden likken dus en hard trainen om op vrijdag 1 december weer hard aan de bak te gaan tegen Bernisse. Om mee te kunnen blijven doen in de top van de competitie is het belangrijk dat de dames in deze wedstrijd weer punten gaan pakken.


Smash’66 1 – Move4u 2   15-11-2017 en
Smash’66 1 – DVO 2   18-11-2017 (bekerwedstrijd)

Smash’66 dames 1 haalt maximale punten binnen voor de competitie én bekert verder

Afgelopen week stonden er twee wedstrijden op het programma voor het eerste damesteam van Smash’66. Daarnaast heeft Liesbeth Tuijtel, recent bevallen van een zoon, voor het eerst weer meegetraind met de groep. De hoop is dat zij spoedig de selectie weer kan versterken tijdens de wedstrijden.

De eerste wedstrijd werd thuis gespeeld op woensdag 15 november. De Alblasserdamse dames namen het op tegen het tweede damesteam van Move4u uit Vlaardingen. Met een volledige selectie begint Smash voortvarend aan de wedstrijd. Vanaf het begin van de eerste set laat Smash met gretig spel zien dat zij de intentie heeft om deze wedstrijd te winnen. Halverwege de set brengt Move4u Smash even aan het wankelen met een serviceserie maar al snel weten de dames hun eigen spel weer op te pakken. Er wordt verdedigend goed gespeeld en harde aanvallen afgewisseld met slimme geplaatste ballen. De eerste set gaat vrij gemakkelijk met 25-18 naar de Alblasserdammers.

Vol vertrouwen start coach Brouwer met dezelfde opstelling de tweede set. Toch krijgt Move4u meer kansen dan in de eerste set om te scoren en lijkt er aan Alblasserdamse zijde meer sprake van miscommunicatie en onnodige fouten. Bij een stand van 1-5 in het voordeel van Move4u vlucht Herman Brouwer in een time-out. Na een serviceserie van Smash gaat het weer redelijk gelijk op. In de slotfase van de set, bij een stand van 19-20 in het voordeel van Move4u wordt er gewisseld aan Alblasserdamse zijde in de hoop het spel weer naar Smash toe te kunnen trekken. Uiteindelijk is de tweede setwinst voor Smash’66 met 25-21.

Na de moeizame overwinning van de tweede set zijn de Alblasserdamse dames voornemens deze set anders aan te pakken. De derde set laat Smash’66 zien wat ze in huis heeft. Verdedigend wordt alles opgepakt en aanvallend slim en zorgvuldig gespeeld. Met overmacht gaat ook de derde set naar Smash’66 met 25-9.

Hoewel de overwinning nu een feit is, is het zaak om de concentratie te behouden en voor de volledige winst te gaan. De derde set heeft de dames een boost van zelfvertrouwen gegeven want de gehele vierde set is het Smash’66 die het voor het zeggen heeft. Met 25-13 is de eerste 4-0 winst voor Smash dames 1 een feit.

Met de overtuigende overwinning tegen Move4u op zak bereiden de Alblasserdammers zich  voor op de volgende wedstrijd: de tweede ronde van de beker op zaterdag 18 november tegen het Oud-Beijerlandse DVO in sporthal de Dijk in Dordrecht. Smash’66 dames1 doet elk jaar mee aan de beker. De afgelopen jaren is het haar niet gelukt om verder te komen dan de tweede ronde. Ondanks dat DVO tijdens een oefenwedstrijd aan het begin van het seizoen heeft laten zien een sterke ploeg te zijn, is Smash er dit jaar op gebrand een ronde verder te komen.  Met een 5-setter genieten de dames uiteindelijk van de maximale speeltijd (16-25; 25-12; 26-24; 20-25; 15-9) en daarmee van een overwinning!

Al met al was het een goede week voor Smash dames1. De dames hebben goed spel laten zien en zijn vastberaden dit vast te houden. Woensdag 22 november nemen de dames het in Maassluis op tegen MVC en zal blijken of de dames hun goede spel door kunnen zetten.


Smash’66 1 – Volley Zuid 2   10-11-2017

Smash’66 dames 1 net niet sterk genoeg tegen koploper Volley Zuid

Op vrijdagavond 10 november heeft het eerste dames team van Smash’66 thuis verloren. De koploper van de competitie, Volley Zuid, was met 3-1 (22-25, 25-23, 23-25, 18-25) te sterk voor de dames van Smash. Met vlagen was Smash beter dan haar tegenstander, maar wist dit spel niet voldoende vast te houden.

In de eerste set ging de strijd redelijk gelijk op. Met een aantal goede servicebeurten wist Smash Volley Zuid onder druk te zetten. Aanvallend werd er door Smash alleen niet genoeg gescoord doordat de pass niet goed bij de spelverdeler gebracht kon worden. Mede door een aantal eigen fouten aan de kant van Smash gaat Volley Zuid er dan ook met de setwinst vandoor (22-25).

In de tweede set liet Smash zien niet onder indruk te zijn van de koppositie van Volley Zuid. Na een 1-4 achterstand pakt Smash na een time-out haar spel weer op. Smash speelt slimmer dan in de eerste set door de hoeken in het achterveld van de tegenstander op te zoeken. Ook heeft Volley Zuid wederom moeite met de service van Smash. Met een setstand van 25-23 laat Smash zien dat zij zich niet makkelijk gewonnen geeft.

Vastberaden om meer punten van Volley Zuid af te pakken begint Smash aan de derde set. Na wederom een achterstand (2-6) in het begin van de set weet Smash door een time-out en een goede servicebeurt het tij te keren (10-6). Lang konden de dames van Smash echter niet van deze marge genieten. Smash weet niet door te pakken en op 11-11 komt Volley Zuid alweer langszij waarna ze zelfs uit weet te lopen naar 16-21. Ondanks dat Smash het vertrouwen behoudt en nog terug weet te komen, moet ze toch de setwinst met een nipt verlies inleveren (23-25).

Ook in de laatste set weet Smash niet het initiatief over te nemen. Volley Zuid loopt weer uit en dit keer weet Smash niet meer terug te komen. Er wordt gevochten tot het bittere eind; het publiek kon genieten van een aantal lange rally’s met mooie reddingen. Desondanks maakt Smash het niet af en verliest ze de set met 18-25. Smash heeft nu 2 verliezen en 4 overwinningen op haar naam staan.

Woensdag 15 november speelt Smash dames1 om 20.00 thuis tegen Move4u. Zaterdag 18 november neemt Smash het in de tweede bekerronde op tegen de dames van DVO uit Oud-Beijerland. Deze wedstrijd wordt om 15:15 in De Dijk in Dordrecht gespeeld.


Smash’66 1 – RVC/Libanon’50 3   03-11-2017

Nipte winst voor  Smash’66 dames 1 tegen hekkensluiter.

Het eerst damesteam van Smash’66 heeft al 3 overwinningen en 1 verlies op haar naam staan. Als middenmoter in de eerste klasse A van regio zuid bekleedt dames 1 nog niet de top5 plek die wordt nagestreefd. Met ingang van dit seizoen staat coach Herman Brouwer aan het roer. Nieuwelingen in de selectie zijn Larissa Leeuwis en Eva Wessels, beide passer-lopers, net als Rosan van den Oever. Op het midden spelen dit seizoen Silvia van der Steen, Liza van Erk en Else-Mieke Korporaal. Brenda Leeuwis en Britt van den Boogaard zijn beide spelverdelers en de diagonaalpositie wordt bekleed door Jennifer Kroeze en Tabitha Zanen.

Op vrijdagavond 3 november nam het eerste dames team van Smash’66 het in de eerste klasse op tegen de hekkensluiter van de poule, RVC/Libanon ’50. Om de top5 positie te behalen is dit een belangrijke wedstrijd om punten binnen te kunnen halen. Met een volledig team kon Smash de wedstrijd beginnen.

De eerste set begon moeizaam. Ondanks dat RVC/Libanon onderaan in de poule meedraait, wist Smash niet uit te lopen. Met veel eigen fouten kijken de dames in het begin van de set al tegen een flinke achterstand aan. Ook twee time-outs en wissels van Herman Brouwer weten het spel helaas niet te keren. Smash wist niet in haar eigen spel te komen en rommelde te veel mee met haar tegenstander, wat resulteerde in een eindstand van 23-25 voor RVC/Libanon.

Ook in de tweede set wist Smash niet haar eigen spelletje te spelen. Serverend kon er niet genoeg druk gezet worden en ook van het grote gat in het centrum van RVC/Libanon wist Smash niet goed gebruik te maken. Evenals de eerste set verliest Smash de set, dit keer met 20-25.

In de overtuiging dat het spel van Smash veel beter is dan het nu laat zien, begint Smash vol goede moed aan de derde set. Na eveneens een moeizaam begin, begint Smash na 10 punten eindelijk uit te lopen. Er wordt meer aangevallen en het is nu RVC/Libanon die de fouten maakt. Smash wint de set met 25-20.

Vastbesloten om 3 punten aan het saldo toe te voegen wordt er aan de vierde set gestart. Ondanks dat er weer meer fouten worden gemaakt, weet Smash te profiteren van de onrust bij RVC/Libanon en wordt de set gewonnen met 25-23.

De vijfde set begint weer als de andere: de punten gaan gelijk op. Maar na twee sets achter elkaar te hebben verloren, lijkt RVC/Libanon het vertrouwen in de winst kwijt te zijn. Smash profiteert van deze onrust met een aantal goede servicebeurten en haalt daarmee zowel de setwinst als de wedstrijd winst binnen. Na een pot van ruim twee uur wint Smash met 3-2 van RVC/Libanon.

De kansen zijn er voor Smash om bovenin mee te draaien, maar dan zal zij bij dit soort wedstrijden toch meer haar eigen spel moeten laten zien. Komende vrijdag (10 november) speelt Smash thuis om 21:15 uur tegen de koploper. Zullen zij bewijzen dat ze bovenin mee kunnen draaien? Komt dat zien!