Dames 1

Dames 1 – Voleco?VC Krimpen 2  126-04-2022

Smash’66 wint spannende vijfsetter van Voleco

Op zaterdag 16 april om 13:00 uur klonk het beginsignaal in de Blokweer voor de wedstrijd tussen dames 1 van Smash’66 en het tweede damesteam van Voleco uit Krimpen aan den IJssel. De ploeg van Bokhorst was compleet en speelde de tweede wedstrijd van deze week.
In de eerste set speelden de dames van Smash rommelig. De tegenstander wist druk te zetten, waardoor er aan de kant van Smash te veel fouten gemaakt werden. Spelverdeelster Britt van den Boogaard zocht de variatie op, toch werd de eerste set met 25-13 verloren.
Coach Bokhorst voerde bij aanvang van de tweede set een tweetal wissels door in de hoop het tij te keren. Tessa Verbeet maakte op de buitenpositie plaats voor Eva Wessels. Laura Dessens werd gewisseld van de middenpositie naar de diagonaal. De foutmarge werd kleiner, maar de dames van Smash wisten de set helaas niet te winnen. Voleco pakte de setwinst met 25-19.
Vastberaden om de rollen om te draaien, begon Smash aan de derde set. Het ging gelijk op en in het veld van de tegenstander begon het onrustig te worden. Tabitha Zanen scoorde punt na punt op de buitenpositie en ook middenspeelster Else-Mieke Korporaal wist tactische balletjes te spelen. In de slotfase van de set serveerde Deborah den Hertog strak in de hoeken. Met 25-20 wist het damesteam van Smash de winst binnen te slepen.
Het zelfvertrouwen van de Alblasserdamse ploeg kreeg een boost. Het was zaak om de concentratie vast te houden. Het team kreeg de opdracht om de hoeken op te zoeken en risico te nemen. Voleco was echter ook fel aan het net. Evelijn de Vreede werd ingezet in het achterveld. Bij Smash werden veel ballen van de grond gehaald. Spelverdeelster Britt van den Boogaard maakte het af door de bal onverwachts door te tikken. Een spannende vierde set die resulteerde in 25-21 aan de Alblasserdamse zijde.
Coach Bokhorst liet hetzelfde team staan en met veel enthousiasme en fanatisme begon de laatste set. Smash kon namelijk wel wat punten gebruiken in de promotieklasse. Krachtige ballen aan het net van Wessels en Verbeet zorgden voor een ruime voorsprong. Voleco wist hun tegenstander wel scherp te houden en kwam gevaarlijk dichtbij. Een stand van 14-13 in Alblasserdams voordeel zorgde voor de nodige spanning bij de spelers en het publiek. Toch bewees de thuisploeg de beste te zijn en de vijfde set eindigde met 15-13.
Na enige tijd dus weer een overwinning voor de hoofdmacht van Smash’66. Hopelijk zet het team de goede lijn van deze week door, want vrijdag 22 april spelen ze om 21.30u in de Blokweer tegen Forza Schouwen-Duiveland DS 1.


Dames 1 – WHV 1  25-03-2022

Smash’66 verliest van WHV.

Voor dames 1 van Smash’66 verloopt de competitie na de verplichte stop wegens de coronacrisis onrustig. De impact van corona op het uitspelen van de competitie is te groot gebleken. Te veel wedstrijden vallen uit waardoor de kans op oneerlijke competitie toeneemt. De NeVoBo heeft besloten om in de seniorencompetities geen promotie en degradatie wedstrijden te spelen. Er is eveneens geen kampioen. Het eerste damesteam van Smash’66 is ook het seizoen 22/23 verzekerd van een plek in de promotieklasse. De huidige competitiewedstrijden worden gebruikt om veel samen te spelen en vlieguren te maken als team.
Op vrijdagavond 25 maart troffen de dames uit Alblasserdam het eerste damesteam van WHV uit Asperen. Een jonge en energieke ploeg in de bovenmoot van de competitie. Eva Wessels is helaas afwezig. Liesbeth Tuijtel die dit seizoen deel uitmaakt van het tweede damesteam van Smash’66 is aanwezig om het team te versterken. Tuijtel heeft zeer geruime tijd deel uitgemaakt van de selectie van het eerste damesteam en daardoor geen onbekende.
De eerste set start coach Lykele Bokhorst met een basis waarin Laura Dessens de plek inneemt van de afwezige Eva Wessels. Bokhorst geeft de opdracht mee om WHV serverend onder druk te zetten. Smash’66 komt de eerste punten goed mee met WHV. Na een sterke serviceserie van WHV waardoor Smash’66 moeite heeft met de servicepass loopt WHV verder uit. Er wordt voor iedere bal gevochten en in de slotfase van de set weten de dames van Smash’66 nog wat punten te scoren. WHV weet deze set te winnen met 19-25.
De tweede set start Tessa Verbeet op de diagonaalpositie. Smash’66 pakt in het begin van de set een voorsprong en weet deze vast te houden. Er is onrust aan de kant van WHV en de coach voert in korte tijd 3 wissels door. Else-Mieke Korporaal weet met haar krachtige service de tegenstander onder druk te zetten. Spelverdeelster Britt van den Boogaard weet aanvalsters Deborah den Hertog en Tabitha Zanen goed te vinden en scoren meerdere punten. Smash’66 staat op 20-14 voorsprong als zij een serviceserie tegen krijgen van WHV. WHV loopt punten in, Bokhorst probeert deze serie middels een time-out aan te doorbreken en er wordt gewisseld in de pass. De dames van Smash’66 krijgen de sprongservice van WHV niet onder controle en de winst van deze set gaat met 25-21 naar WHV.
In de derde set neemt WHV in de beginfase de voorsprong. WHV heeft een sterk tweemansblok op de middenpositie hangen waar Smash’66 lastig doorheen komt. Coach Bokhorst wisselt Else-Mieke Korporaal voor Liesbeth Tuijtel die de middenpositie inneemt. Helaas verliest Smash’66 deze set met 17-25.
In de vierde set start Evelijn de Vreede op de buitenpositie. Er wordt voor iedere bal gevochten. Na een krachtig killblok van Laura Dessens waardoor de bal terugvalt aan de kant van WHV weten de dames van WHV alsnog de bal te scoren aan de kant van Smash’66 en wint WHV deze set met 19-25.
Smash’66 kijkt ondanks de 0-4 nederlaag terug op een prettige wedstrijd met voldoende leermomenten. De volgende thuiswedstrijd wordt gespeeld op 8 april in de Blokweer. Smash’66 treft dan Sliedrecht Sport in eigen huis.


Dames 1 – DVO 1  11-02-2022

Onwennig Smash’66 verliest tegen DVO

Voor dames 1 van Smash’66 stond afgelopen vrijdag de eerste competitiewedstrijd sinds de lockdown weer op het programma. De competitie was al enige tijd van start, maar vanwege Corona besmettingen bij zowel Smash als de tegenstanders werden de afgelopen 2 wedstrijden uitgesteld.
De afgelopen weken hadden de Alblasserdamse dames te kampen met Coronabesmettingen en afwezigheid door ziekte. Helaas was het dus in de voorbereiding niet 1 keer gelukt om met het complete team te trainen. Deze wedstrijd was Deborah den Hertog afwezig en had Bokhorst een zevental dames om uit te kiezen.
De eerste set werd voortvarend gestart met een lange rally. Hoewel de dames weer in het ritme moesten komen, leken ze het spelletje nog niet verleerd. Helaas was dit voor korte duur want na een service serie van DVO kijkt Smash al snel tegen een achterstand van 4 punten aan. Halverwege de set lijken de Alblasserdammers het tij te keren, maar uiteindelijk pakt DVO de eerste set met 25-18.
De tweede set wordt matig gestart. Slordig spel met veel eigen fouten zorgt direct voor een flinke achterstand. Met name in de servicepass laat Smash’66 veel punten liggen. Ook aanvallend worden veel fouten gemaakt en DVO kan gemakkelijk de tweede set binnenslepen met 25-10.
De derde set starten de Alblasserdammers sterker. Zij weten zelf veel druk te zetten met de service en ook aanvallend worden verschillende punten gescoord. Helaas laten de dames het halverwege de set weer liggen en weet DVO uit te lopen. In de slotfase van de set pakt Smash’66 het weer op, maar de eindsprint komt te laat. Ook de derde set gaat naar DVO met 25-20.
De laatste set moet het gebeuren. Hoewel de wedstrijd toch al verloren is, zijn de dames toch voornemens om dat laatste punt niet weg te geven. De onzekerheid lijkt er een beetje uit te zijn en de dames scoren punt na punt. De passing wordt ineens goed verzorgd en Van den Boogaard weet haar aanvallers goed te bedienen. De aanvallers scoren op hun beurt punt na punt. De vierde set gaat naar de Alblasserdammers van 25-18. De wedstrijd eindigt in een 3-1 overwinning voor DVO.


Dames 1 – Volley Zuid 2  15-10-2021

Tweede overwinning voor Smash’66 dames 1

Na een 4-0 verlies in de vorige wedstrijd tegen Volley2B uit Bergschenhoek, boekten de dames van Smash’66 een overwinning in een spannende wedstrijd tegen Volley Zuid dames 2 uit Rotterdam. De Alblasserdamse hoofdmacht heeft na 4 wedstrijden 2 verliezen en 2 overwinningen op de teller staan. Britt van den Boogaard en Eva Wessels hebben zich na een welverdiende vakantie weer bij het team gevoegd. Deborah den Hertog, spelend op een cruciale middenpositie, is wegens vakantie deze week afwezig. Haar plek wordt waargenomen door routinier Laura Dessens, die voor deze wedstrijd de middenpositie bekleedt.
De ploeg van coach Bokhorst start fel. Volley Zuid moet de grootste moeite doen om de ballen aan Alblasserdamse zijde op de grond te krijgen. Verdedigend spelen de dames zeer sterk en attent en aanvallend wordt veel druk gezet. Britt van den Boogaard weet haar aanvallers goed te bedienen en punt na punt wordt gescoord. Met name Wessels en Evelijn de Vreede zijn scorend zeer sterk. Na een krachtige service serie van Else-Mieke Korporaal, waarbij de dames van Volley Zuid onder druk worden gezet, wint Smash’66 de eerste set met een overtuigende score van 25 – 15.
De start van de tweede set is moeizaam. Na een service serie van Rotterdamse zijde, kijkt Smash’66 al snel tegen een 0-6 achterstand aan. Al vroeg in deze set vlucht Bokhorst in een time-out. Na een peptalk weten de dames zich te herpakken en veranderen de achterstand al snel in een 8-6 voorsprong. Wederom wordt er fel en slim volleybal gespeeld en zonder al te veel tegenstand wordt de tweede set met 25-18 gewonnen.
In de derde set neemt Tessa Verbeet de plaats in van Tabitha Zanen. Ook aan de kant van Volley Zuid vonden spelerswissels plaats. Direct start de Alblasserdamse ploeg weer onrustig en maakt fout op fout. Wat in de eerste twee sets zo soepel verliep, lijkt nu volledig vergeten. Wissels in de passing en time-outs van coach Bokhorst mogen niet baten: met 25-17 gaat de derde set naar de Rotterdammers.
De vierde set is een kopie van de derde. Na een rommelige en moeizame set gaat ook deze naar Volley Zuid met 25-14.
Tijd voor een ander regime! Bokhorst zet Zanen weer terug op de positie van passer-loper en Verbeet neemt de plaats van de Vreede over op de diagonaal. Verbeet weet Volley Zuid te verrassen met afwisselend harde smashes en een slimme prikbal. Smash’66 is vastberaden deze wedstrijd af te sluiten met een overwinning. Gelukkig weten zij het niveau van de eerste twee sets weer te bereiken en de Alblasserdamse equipe besluit deze wedstrijd met een overwinning. De vijfde set gaat met 15-9 naar Alblasserdamse zijde.
De dames van Smash’66 staan na deze overwinning op een mooie zesde plek in de competitie.
De volgende thuiswedstrijd van Smash’66 vindt plaats op vrijdag 5 november om 21:30 uur. Er wordt gespeeld tegen Voltena dames 3 uit Nieuwendijk. We zien u graag in de sporthal de Blokweer.


Dames 1 – RVC Libanon ’50 2  01-10-2021

Smash ’66 dames 1 pakt de eerste overwinning

Nadat Smash’66 dames 1 vorige week haar meerdere moest erkennen in WIK Dames 2 uit Groot Ammers, pakte Smash’66 een mooie overwinning tegen RVC Libanon ‘50 dames 2 uit Rotterdam.
De Alblasserdamse ploeg, onder leiding van Lykele Bokhorst, is dit seizoen behoorlijk verjongd. Talenten Tessa Verbeet, Deborah den Hertog en Evelijn de Vreede uit voormalig meisjes A namen het stokje over van Rosan van den Oever, Liza van Erk en Liesbeth Tuijtel. Van Erk en van den Oever hebben besloten om te stoppen en Tuijtel komt nu uit voor het tweede team van Smash’66. Verder komen Eva Wessels, Britt van den Boogaard, Else-Mieke Korporaal, Laura Landsmeer en Tabitha Zanen uit voor het eerste damesteam van Smash’66.
De eerste set startte de ploeg van Bokhorst nog wat afwachtend en voorzichtig. De passing werd prima verzorgd, maar aanvallend werd te weinig druk gezet. Tot het einde van de set bleef het gelijk op gaan. Pas aan het einde van de set wist Bokhorst het tij de keren na wat aanwijzingen in een time-out. Met sterk verdedigend werk van Evelijn de Vreede, wist Britt van den Boogaard keer op keer haar aanvallers te bedienen en wisten Eva Wessels en Deborah den Hertog de ballen aan Rotterdamse zijde op de grond te slaan. Een spannende eerste set eindigde met 25-23 in Alblasserdams voordeel.
De tweede set werd direct voortvarend gestart met veel druk op de service. De ploeg uit Rotterdam wist maar zelden een aanval op te bouwen en keek direct tegen een flinke achterstand aan. Halverwege de set wisten de Rotterdammers wat meer tegenstand te bieden, maar door verzorgd spel werd de eerste set gewonnen door Smash’66 met overtuigende cijfers: 25-13.
De derde set werd wederom fel gestart. Maar na een serie punten voor de Alblasserdammers gooide Libanon het over een andere boeg. De Rotterdammers gingen slimmer en gevarieerder spelen, maar de Alblasserdamse ploeg bewees verdedigend zeer degelijk te zijn. Hoewel Libanon nog even leek aan te haken, ging in de slotfase toch Smash’66 er ook vandoor met de derde set en won met 25-23.
In de vierde set werd het duidelijk dat aan Alblasserdamse zijde de vermoeidheid toe begon te treden. Met wat minder overtuiging en kracht aan Smash’ zijde, wist Libanon meteen uit te lopen. Bokhorst sprak zijn equipe toe en wist de juiste snaar te raken. Uiteindelijk ging ook de laatste set, met overtuigende cijfers naar Alblasserdam met 25-18.
Na de kansloze nederlaag van vorige week, geeft deze mooie overwinning weer vertrouwen. Volgende week spelen de dames uit en treft de hoofdmacht van Smash’66 Volley2b uit Bergschenhoek. Het team moet het dan doen zonder Wessels en van den Boogaard die op het moment van een welverdiende vakantie genieten.
De eerstvolgende thuiswedstrijd is op 15 oktober om 21:30u in de Blokweer tegen Volley Zuid dames 2 uit Rotterdam. Vanaf heden is publiek weer welkom in de Blokweer. De tribunes zijn groot genoeg om afstand te houden en de kantine is weer open voor een drankje. We kijken er naar uit om weer met publiek te mogen spelen!


Dames 1 – Volley2B 1  02-10-2020

Smash ’66 verliest van Volley2B

Vrijdag 2 oktober speelde Dames de tweede competitiewedstrijd van het seizoen. De dames van Volley2B kwamen op bezoek in Alblasserdam. Het beloofde een pittige wedstrijd te worden, de bezoekers hadden namelijk al twee wedstrijden met duidelijke cijfers gewonnen en zijn vorig seizoen nipt gedegradeerd uit de derde divisie. Meisjes A had hun wedstrijd voorafgaand aan deze wedstrijd verloren met 3-1 van Next Volley uit Dordrecht en vulden de reservebank van Dames 1 aan. Tessa Verbeet startte echter in het veld op de liberopositie en draaide vrijwel de gehele wedstrijd verdienstelijk mee in de verdediging.
In de eerste set konden de dames van Smash eigenlijk goed meekomen met de dames uit Bergschenhoek, maar serverend lieten zij het voornamelijk liggen. In de rally’s ging het redelijk gelijk op, maar het hoge aantal servicefouten eindigde deze set in 25-18 voor de bezoekers.
De tweede set speelden de dames van Smash vrijuit en begon Volley2B fouten te maken. De dames van Smash bouwden een grote voorsprong op. Toch werd deze voorsprong eenvoudig omgezet in een achterstand door Volley2B door een serviceserie waar de Alblasserdamse dames geen antwoord op hadden. Hierdoor verloren de dames van Smash ook de tweede set met 25-20.
De derde set kwam Deborah den Hartog op de middenpositie binnen de lijnen. Ook zij speelt in de meisjes A en maakte vanavond met een harde smash haar debuut in het eerste damesteam van Smash. Ook de rest van de wedstrijd speelde zij een goede wedstrijd en scoorde de nodige punten. Helaas mocht dit niet baten en verloren de dames van Smash ook de derde en de vierde set van het sterke, maar niet altijd sportieve team uit Bergschenhoek.


De 15 jarige Tessa Verbeet draaide vrijwel de gehele wedstrijd op de libero positie mee.

 


Dames 1 – WHV 1  25-09-2020

Smash ’66 wint eerste wedstrijd van het seizoen

Vrijdagavond 25 september speelde Dames 1 de eerste wedstrijd van het seizoen in de Promotieklasse A. Vanwege de coronamaatregelen speelden de dames helaas zonder publiek, maar won het met 4-0 verdienstelijk van het jonge WHV uit Asperen.
De Alblasserdamse dames startten rommelig aan de eerste set. De servicepass kwam niet optimaal bij spelverdeelster Britt van den Boogaard vanwege een aantal dames die duidelijk nog moesten wennen aan hun nieuwe positie als passer-loper en zodoende kon de aanval niet optimaal bediend worden. De middenspeelsters, Liza van Erk en Else-Mieke Korporaal speelden beide een goede wedstrijd. Blokkerend maakten zij een aantal mooie acties en ook verdedigend haalden zij hier en daar ballen van de grond. Bij vlagen werd er door het team fanatiek verdedigd door Smash en zo werd er richting het eind van de eerste set een voorsprong gepakt die resulteerde in een krappe winst van deze set: 27-25.
De tweede set werd er wat beter gevolleybald en hier en daar een kleine serviceserie gemaakt waardoor Smash de voorsprong die zij aan het begin van deze set creëerden, vast konden houden. De diagonaalspeelster Laura Dessens, de oudgediende die sinds dit seizoen weer is toegevoegd aan de selectie, kon deze set een aantal keer goed doorkomen en zo pakte Smash ook in de tweede set de winst met een setstand van 25-20.
De derde set gaf eenzelfde beeld als de tweede set. Mooie aanvallen werden afgewisseld met rommelig spel, waarin, aan beide kanten van het net, ook regelmatig fouten werden gemaakt. Waar WHV aan het einde van de sets meer fouten ging maken door de druk, konden de ervaren dames van Smash het hoofd koel houden en ook deze set winnend afsluiten met 25-21.
De vierde set maakte Maria Garganis uit meisjes A, haar debuut in het eerste damesteam en verving Britt van den Boogaard. De eerste punten begonnen wat onwennig, maar al snel vond zij haar draai en begon het team ook met haar als spelverdeelster te draaien. Ook in deze set werd soms rommelig gespeeld, maar wel hard gewerkt om de ballen van de vloer te halen. Tot het eind van de set gingen de teams gelijk op, maar ook in de laatste set werd WHV nerveus in de eindfase van de set en ging wederom meer fouten maken, waar de dames van Smash van profiteerden. De set werd krap gewonnen met 27-25 en daarmee pakte Smash de volle buit in de eerste wedstrijd van het seizoen.


Dames 1 – Spie/De Burgst Breda 1  26-02-2020

Dames 1 pakt set van koploper

Dames 1 van volleybalvereniging Smash’66 speelde woensdagavond 26 februari een thuiswedstrijd tegen de lijstaanvoerder van de Promotieklasse B. Dit betekende een pittige wedstrijd op het programma voor de dames op deze doordeweekse avond in Sportcentrum Blokweer.
Smash kwam goed uit de startblokken deze avond. Er werd gedurfd gespeeld aan Alblasserdamse zijde, ondanks dat er een goede blokkering met lange dames aan de andere kant van het net stond. Vanaf 8-8 pakte Smash een voorsprong van 2 punten en bleef dit gaatje de gehele eerste set volhouden. Rosan van den Oever en Tabitha Zanen scoorden veelvuldig en verdedigend pakte Liza van Erk een paar belangrijke ballen op in het achterveld. In de eindfase van de eerste set drong de koploper uit Breda, luid aangemoedigd door een aantal meegereisde, enthousiaste supporters, en kwam op een stand van 26-26 gelijk. Met een harde smash van Eva Wessels wonnen de dames van Smash deze spannende eerste set.
De tweede set stelden de dames uit Breda meteen orde op zaken en namen meteen de voorsprong. De blokkering van Smash werd uitgespeeld en de dames uit Breda konden met mooie aanvallen de voorsprong uitbreiden. Toch kwam Smash steeds weer terug in de wedstrijd en kon het blijven aanhaken. Toch ging deze set verloren met 25-20. Ook in de derde en vierde set werd er goed gevolleybald aan de kant van Smash. De dames van Smash bleven vechten voor wat ze waard waren en dit zorgde voor een goede en attractieve wedstrijd. Helaas werden de laatste twee sets beide verloren en ging de wedstrijd met 3-1 naar het team uit Breda.

Else-Mieke Korporaal maakt voor Smash ’66 een blokkerende actie.


Dames 1 – HBL van Daal/DS 3  14-02-2020

Smash verliest met 4-0

Dames 1 van volleybalvereniging Smash’66 speelde vrijdagavond 14 februari een thuiswedstrijd in Sportcentrum De Blokweer in Alblasserdam tegen het hoger geklasseerde HLB Van Daal. Het zeer jonge team bleek een lastige tegenstander voor de dames uit Alblasserdam. De jonge meiden aan de andere kant van het net haalden werkelijk alle ballen van de vloer met prachtige verdedigende acties en hierdoor werd het voor Smash moeilijk om tot scoren te komen. Korte geplaatste ballen werden allemaal opgehaald door de snelle libero van HBL Van Daal. Daarbij kwam ook de servicedruk die ervoor zorgde dat de servicepass van Smash niet bij de spelverdeelster aankwam. De eerste twee sets werden met duidelijke cijfers verloren van de bezoekers uit Den Dungen.
De derde set ging het beter draaien aan de kant van Smash. De servicepass kwam beter aan, ook werd er in de rally’s meer verdedigd en bleef Smash de voorsprong houden in de derde set. Echter op 23-23 kwam het bezoekende team langszij, namen ze de voorsprong over en verloor Smash ook de derde set met 25-23.
De vierde set konden de dames van Smash redelijk meekomen met HBL Van Daal, maar ook de laatste set werd verloren door Smash en hierdoor verloor Smash de wedstrijd met 4-0.


Cegelec Zuvo 1 – Dames 1  08-02-2020

Smash wint vijfsetter in Zundert

Dames 1 van volleybalvereniging Smash’66 reisde zaterdag af naar Zundert voor een uitwedstrijd tegen Cegelec Zuvo. De dames van Smash’66 waren het aan de stand verplicht om te winnen van het lager geplaatste Zuvo, en na meerdere nederlagen op rij zou een overwinning welkom zijn.
De teams waren in het begin van de wedstrijd aan elkaar gewaagd. Smash’66 stond steeds 2 puntjes voor, maar halverwege de set nam Zuvo de leiding over. De foutenlast lag aan de kant van Smash hoger dan aan de kant van Zuvo. De lange middenspeelsters van Zuvo konden veelvuldig scoren met een snelle middenaanval, waar de blokkering van Smash steeds net iets te laat kwam. Daarbij opgeteld kwamen de fouten in de passing van Smash en hierdoor verloor Smash de eerste set met 25-19.
De tweede set begon Smash veel feller en stonden de dames uit Alblasserdam al snel op een flinke voorsprong. Spelverdeelster Britt van den Boogaard, die een uitstekende wedstrijd speelde, bediende  Eva Wessels veelvuldig. Wessels kon een aantal keer hard doorkomen en scoorde punt na punt. Rosan van den Oever was belangrijk voor het team door verdedigend veel onmogelijke ballen van de grond te halen en ook in de servicepass was zij zeer stabiel deze wedstrijd. Ook in de derde set liet Smash dit spel zien en dit leidde al snel tot een 2-1 voorsprong in sets voor Smash.
De vierde set begon Smash weer goed aan de set, al speelde Zuvo meer in op de geplaatste ballen van de Alblasserdamsen die in de eerste sets wel scoorden. Smash kon hierdoor minder makkelijk scoren en bij het naderende einde van de vierde set, kwam Zuvo terug van een 20-15 achterstand. Daarbij voelde Smash de druk en werden er onnodige fouten gemaakt. Smash verloor de set jammerlijk met 27-25.
De vijfde set bleef tot 10-10 spannend. Liesbeth Tuijtel wisselde tactische prikballen af met hard geslagen ballen en bracht Smash op voorsprong. Na een aantal blokkerende acties en mooie aanvallen over de buitenkant, werd de vijfde set met 15-11 binnengesleept door de dames van Smash. De dames van Smash wonnen hiermee de wedstrijd met 3-2.

Britt van den Boogaard blokkeert een aanval van Zuvo


Dames 1 – Voltena 3  31-01-2020

Smash verliest in spannende vijfsetter

Vrijdagavond 30 januari kwam Voltena 3 op bezoek in Alblasserdam voor een volleybalwedstrijd in Sportcentrum Blokweer. De teams staan ongeveer op gelijke hoogte in de stand van de promotieklasse B, maar qua selectiegrootte was er wel een enorm verschil. Voltena trad aan met 12 dames, waarvan een aantal dames in hun eigen team uitkomen in de derde divisie. Smash daarentegen was met 8 dames, waarvan Eva Wessels herstellende was van een behandeling bij de kaakchirurg en Else-Mieke Korporaal nog niet volledig meegetraind heeft vanwege haar enkelblessure.
De eerste set ging de strijd tussen de teams gelijk op. De ballen vanuit het achterveld kwamen goed aan bij spelverdeelster Britt van den Boogaard aan Alblasserdamse zijde en vervolgens kon zij met gepaste set-ups de aanval bedienen. Richting de eindfase van de eerste set maakte de spelverdeelster een prachtige serviceserie, waardoor Smash de eerste set won met 25-18.
De tweede set kwamen de Alblasserdamsen al snel op een achterstand van 5 punten. De felheid en vechtlust die in de eerste set wel aanwezig was, leek in de tweede set helemaal weggezakt te zijn. Smash verloor de set met 25-18.
Het derde bedrijf kwam Smash meteen op voorsprong en het spel van de eerste set kwam weer terug. Rosan van den Oever maakte in deze set een prachtige serviceserie, en aanvallend liep het, onder andere door Tabitha Zanen, uitstekend aan de kant van Smash. Smash won deze set dan ook met 25-19.
De vierde set was een kopie van de tweede set, de set ging verloren, waardoor er een vijfde set nodig was om de uiteindelijke winnaar te bepalen. Helaas kwam Voltena al snel op een voorsprong van 5 punten en hoewel Smash niet opgaf, verloren zij de set met 15-11. Helaas incasseert Smash hiermee weer een nederlaag, maar in de twee gewonnen sets speelden de dames op een goed niveau.


Stevo 1 – Dames 1  25-01-2020

Smash verliest in Zuiddorpe

Zaterdag 25 januari speelden de dames van volleybalvereniging Smash‘66 een uitwedstrijd in het verre Zuiddorpe. De thuiswedstrijd tegen Stevo was een goede wedstrijd waarin de teams aan elkaar gewaagd waren. Dit mondde uit in een leuke en lange wedstrijd waarbij de dames van Smash’66 uiteindelijk aan het langste eind trokken. Echter hebben de dames van Smash de laatste weken flink wat wedstrijden verloren, dus de Alblasserdamsen zullen in goede doen moeten zijn om dit Zeeuwse team te verslaan.
 De eerste set kwam de dames van Smash meteen op een flinke achterstand van 5 punten. Hoewel de pass goed aankwam bij spelverdeelster Rosa van der Lee, kon er niet gescoord worden. Toch kwamen de dames weer terug, en namen de voorsprong over. Er werden veel lange rally’s gespeeld en blokkerend konden de dames van Smash een paar mooie punten maken. Door een serviceserie van Stevo aan het einde van deze set die de dames van Smash niet konden verwerken, werd de eerste set uiteindelijk verloren met 25-19.
 De tweede set begonnen de dames van Smash een stuk feller. Bij afwezigheid van Herman Brouwer, werd door stand-in coach Else Mieke Korporaal, die tot twee weken geleden nog in het veld stond, maar door een enkelblessure uit de running is, een aantal positiewisselingen doorgevoerd. Het begon aan de kant van Smash steeds beter te draaien en ondanks dat er ook in deze set een serviceserie moeilijk onder controle te krijgen was, stevenden de dames af op de setwinst. Na een paar mooie aanvallen van Eva Wessels, won Smash de set met 25-23.
De derde en vierde set kon Smash het goede spel van de eerste twee sets niet volhouden. Waar er in de eerste en tweede set met lef werd gespeeld, miste dit in de derde en zeker in de vierde set. Er werd geforceerd gespeeld waardoor er onnodige fouten gemaakt werden. De laatste twee sets gingen jammerlijk verloren en zo eindigde de wedstrijd in een 3-1 nederlaag en begonnen de dames met slechts 1 punt aan de 1,5 uur durende terugtocht naar Alblasserdam.


Dames 1 – De Moriaan Symmachia 2  29-11-2019

Smash ’66 verliest voor derde keer op rij

Na de goede start aan het begin van het seizoen, lijkt dames 1 van Smash’66 nu door een wat mindere periode te gaan. Voor de derde keer op rij verloren de dames met 3-1.
In Sportcentrum Blokweer was deze vrijdagavond 29 november geen plek, dus moest de wedstrijd tegen De Moriaan Symmachia in Oud-Alblas in sporthal De Beemd worden gespeeld. Voor de dames van Smash geen onbekend terrein, vorig seizoen trainden zij hier, vanwege ruimtegebrek in Blokweer, iedere maandag. De scheidsrechter wist de sporthal echter niet te vinden, maar gelukkig nam voorzitter Tiede van Bockel zijn taak waar en floot de wedstrijd.
De eerste set begon goed voor de dames van Smash. Ondanks dat de tegenstander veel meer lange dames in het team hadden, hielden de dames van Smash het tempo bij en ging de strijd gelijk op. De teams waren in deze set gelijkwaardig aan elkaar, waardoor er lange rally’s ontstonden en er attractief volleybal gespeeld werd. De set werd gewonnen met 25-23.
In de tweede set begon Smash veel minder fel dan in de eerste set. Waar in de eerste set met veel lef gespeeld werd en veel ballen van de grond werden gehaald, vielen er in de tweede set meer ballen op de grond. Aan het einde van de tweede set kwam Liza van Erk binnen de lijnen en kon de middenaanvalster van De Moriaan Symmachia meer aan banden leggen met een paar prachtige blokkerende acties. Toch kon ook zij niet voorkomen dat de set verloren ging met 25-19.
De derde en de vierde set werd er beter gevolleybald dan in de tweede set, maar toch werd er met minder lef gespeeld. Tevens zorgde de hoge blokkering van De Moriaan Symmachia ervoor dat het voor de dames van Smash moeilijk was om te scoren. Ook de laatste twee sets gingen naar de tegenstander van deze vrijdagavond en de wedstrijd ging verloren met 3-1.


Voltena 3 – Dames 1  23-11-2019

Smash‘66 verliest weer

De dames van volleybalvereniging Smash’66 hebben voor de tweede keer op rij een nederlaag geleden in de promotieklasse. In Nieuwendijk verloren de dames van Smash met 3-1.
De eerste set gingen de teams in de beginfase gelijk op, maar halverwege kon Smash meer servicedruk genereren en uitlopen. Met een 22-14 voorsprong dachten de dames van Smash de set al binnen te hebben, maar de laatste punten gingen moeizaam en zo kon Voltena nog aardig bijkomen. Smash won de set met 25-21.
Voltena ging in de tweede set beter volleybal spelen, met name door een aantal jeugdspeelsters dat in deze wedstrijd ingezet werd. De servicedruk van Smash nam af en hierdoor konden de dames van Voltena langszij komen en de set winnen met 25-16.
De derde set kwamen de dames van Smash even niet meer toe aan volleyballen. De ballen die in de eerste set opgepikt werden in het achterveld vielen nu op de grond. De set ging met 25-16 verloren.
De vierde set waren de teams meer aan elkaar gewaagd en werd er weer beter gevolleybald dan in de derde set. Toen het einde van de set naderde sloegen de dames uit Nieuwendijk toch weer een gaatje van 2 punten, en wisten ook de vierde set te winnen. Smash verloor hiermee de tweede wedstrijd van het seizoen met 3-1.


Hands Up 2 – Dames 1  09-11-2019

Smash ’66 lijdt eerste nederlaag van het seizoen

Zaterdag 9 november stond de wedstrijd om de koppositie op het programma in de promotieklasse A. Dames 1 van volleybalvereniging Smash ’66 reisde af naar Berlicum om daar een wedstrijd te spelen tegen Hands Up. Beide ploegen stonden met 20 punten als eerste geklasseerd, dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden.
De eerste set ging dan ook gelijk op. Door de lange middenspeelsters van de tegenpartij kon Smash aanvallend moeilijker doorkomen dan in andere wedstrijden, maar toch kon Smash bij blijven. Aan de zijde van Hand Up werden meer eigen fouten gemaakt en zo naderde een spannende eindfase. De dames van Smash raakten echter de draad kwijt toen er een ongebruikelijke wissel werd toegepast en zij vervolgens werden afgefloten voor een opstellingsfout. Hierna pakte Hands Up ook het laatste punt en ging de set verloren met 28-26.
Door het verlies van de eerste set zakten de dames van Smash ver terug in niveau. Niets lukte bij Smash, deze set werd dan ook kansloos verloren met 25-10.
De derde en de vierde set ging het beter aan Alblasserdamse zijde, maar werd niet het gebruikelijke niveau gehaald en hierdoor wisten de dames ook deze sets niet te winnen. Smash verloor daarmee de eerste wedstrijd van het seizoen en bekleedt nu de vierde positie in de ranglijst.


Smash wint twee competitiewedstrijden, verliest bekerduels

De afgelopen week was een druk programma voor dames 1 van Smash ’66. Er stonden twee competitiewedstrijden op het programma, namelijk woensdagavond 16 oktober en vrijdagavond 18 oktober. Zaterdag 19 oktober moesten de dames aantreden voor de regionale bekerwedstrijden.

Woensdagavond werd gespeeld tegen VV Stevo uit Zuiddorpe. Ook dit team stond in de top 3 van de poule, dus het zou de eerste echte krachtmeting worden voor de dames uit Alblasserdam. De strijd ging dan ook iedere set gelijk op en het werd een goede en spannende wedstrijd met twee aan elkaar gewaagde teams. Onmogelijke ballen werden aan beide kanten van de grond gehaald en daardoor werden er lange rally’s gespeeld. Hoewel Smash iedere set met een flinke achterstand begon, wisten de dames het gaatje steeds weer dicht te maken, de voorsprong te pakken en 3 van de 4 sets te winnen.

Vrijdagavond was het niveau van de wedstrijd een stuk lager. Smash speelde deze wedstrijd tegen Zuvo uit Zundert. Er zat veel minder energie in de wedstrijd dan de wedstrijd van woensdag. Ook deze avond kwam Smash in de beginfase van iedere set op een achterstand te staan en pas halverwege de set ging het draaien aan de kant van de Alblasserdamsen. Kwalitatief was deze wedstrijd veel minder dan de wedstrijd van woensdag. Toch werd deze wedstrijd met 4-0 gewonnen en pakt Smash de koppositie in de promotieklasse B.

            

Zaterdag 19 oktober stonden dan nog de bekerduels op het programma. De regionale bekerwedstrijden werden georganiseerd door Smash ’66 en vonden plaats in sportcentrum Blokweer. Smash speelde tegen Fusion (promotieklasse A) uit Rotterdam en De Moriaan Symmachia (Derde Divisie) uit Roosendaal. Ondanks dat Smash thuisvoordeel had, gingen beide wedstrijden verloren en gaan de dames niet verder in de regionale bekercompetitie.

    


Next Volley Dordrecht 4 – Dames 1  05-10-2019

Smash’66 pakt boekt derde zege op rij in Dordrecht 

Zaterdag 5 oktober gingen de dames van Smash op bezoek bij Next Volley in Dordrecht. Liza van Erk startte deze wedstrijd weer in de basis, door een schouderblessure had zij de laatste wedstrijden nog niet veel speelminuten gemaakt.
Smash begon de wedstrijd niet geconcentreerd, er zat vanaf het begin van de set veel onrust in het spel. Er werd veel getwijfeld als de bal tussen de speelsters in kwam, zodat er met enige regelmaat een bal op de grond terecht kwam, die makkelijk verdedigd kon worden. Ook scoorden de speelsters van Next Volley veelvuldig op de achter- en zijlijnen van het veld en konden de dames van Smash hier richting het einde van de eerste set pas op anticiperen. De Alblasserdamsen hadden deze gehele set tegen een achterstand aangekeken en kwamen op 22-22 pas gelijk. Een spannende eindfase brak aan, waarin Smash de meest effectieve bleek, want met 27-25 trok Smash de set naar zich toe. Else-Mieke Korporaal blesseerde zich halverwege de eerste set, waardoor Smash met 7 dames door moest.
De tweede set ging Smash beter spelen, er werden minder eigen fouten gemaakt en een aantal goede servicebeurten zorgden voor een ruimere winst dan in de eerste set, Smash won met 25-21.
De derde set verving Britt van den Boogaard de andere spelverdeelster Rosa van der Lee. De derde set gaf hetzelfde spelbeeld als de tweede set. Series van mooi opgezette aanvallen werden afgewisseld met veel eigen fouten. Halverwege de derde set keek Smash tegen een achterstand van 8 punten aan. De set leek al verloren maar het was Liesbeth Tuijtel die de Dordtse verdediging deed wankelen en punt na punt scoorde met haar service. Zo wist Smash ook deze set winnend af te sluiten, Smash won ook deze set met 25-21.
De vierde set werd er heel rommelig gespeeld door de dames van Smash. De omstandigheden in sporthal De Dijk droegen daar niet aan bij. Er moesten veel punten worden overgespeeld doordat er ballen van andere teams, die op naastgelegen velden aan het inspelen waren, het veld binnenrolden. De Dordtse dames zagen hun kans schoon en speelden in deze set beter volleybal dan Smash, de set ging dan ook terecht naar de thuisploeg, waardoor de eindstand op 3-1 voor Smash kwam.

Op dit moment bekleden de Alblasserdamse dames na drie wedstrijden een gedeelde eerste plaats in de promotieklasse. Komende week staan er geen wedstrijden op het programma maar de week erop komt de Alblasserdamse equipe maar liefst drie maal in actie op bekend terrein: sporthal ‘de Blokweer’. Op woensdag 16 oktober spelen zij om 21:15 uur tegen VV Stevo dames 1 uit Zuiddorpe, op vrijdag 18 oktober om 21:15 uur tegen Cegelec Zuvo uit Zundert en ze sluiten deze week af met het bekertoernooi op zaterdag 19 oktober waar de dames 2 wedstrijden spelen om 12:30 en om 14:45 uur.


Dames 1 – Dunamis 1  27-09-2019

Smash pakt tweede zege in promotieklasse

Vrijdagavond 27 september stond de eerste thuisspeelavond op het programma voor volleybalvereniging Smash ’66. Bij de wedstrijden van de jeugdteams, die hun wedstrijden voor de wedstrijden van de senioren spelen, was de tribune al flink gevuld en zat de sfeer er in sportcentrum Blokweer al goed in. Voor dames 1 kwam Dunamis uit Goirle op bezoek en startte Smash aan de tweede wedstrijd in de promotieklasse.
Dunamis kwam aanvankelijk beter uit de startblokken dan Smash. De dames van Smash kregen geen vat op de zeer snelle middenaanval van de lange middenspeelsters van Dunamis en zo keek Smash de gehele set tegen een achterstand aan. Dunamis bleek een zeer taaie ploeg die veel ballen van de grond haalde. Pas in de eindfase kwam Smash terug in de set tot 24-24. Helaas kon Smash niet doordrukken en wonnen de gasten de set met 26-24.
De tweede set begon Smash beter aan de set. Tabitha Zanen scoorde deze set veelvuldig met korte, geplaatste ballen en met de nodige servicedruk won Smash de set met 25-21.
Ook in de derde set kon Smash al snel een voorsprong pakken. De Alblasserdamsen kregen meer vat op de middenaanval van de gasten. De verdediging haalde veel ballen van de grond, waardoor er veel lange rally’s gespeeld werden. Ook Else-Mieke Korporaal kon op de middenpositie een aantal keer goed doorkomen of scoren met listig geplaatste ballen. De set werd gewonnen met 25-23.
De vierde set zakte het niveau aan de kant van Smash wat verder in, en Dunamis speelde een goede set waarin veel gevarieerd werd met de aanval en Smash even zoek gespeeld werd en deze set met 16-25 verloren.
Toen volgde een beslissende vijfde set waarin de teams gelijk opgingen, maar Smash de set met 15-13 won en zo de tweede zege bijschreef met een eindstand van 3-2.

  


Gepidae 1 – Dames 1  21-09-2019

Dames 1 wint eerste wedstrijd in de promotieklasse

Zaterdag 21 september speelden de dames van volleybalvereniging Smash’66 de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen in de promotieklasse. De dames van Smash traden aan in de nieuwe tenues, gesponsord door Besems verzekeringen en hypotheken. Afgelopen week hadden de dames van Smash een aantal oefenwedstrijden afgewerkt om vast te wennen aan het niveau in de promotieklasse. Voor de eerste officiële competitiewedstrijd moest worden afgereisd naar Tilburg, waar Gepidae als eerste tegenstander wachtte.
De 16-jarige Rosa van der Lee is dit seizoen overgekomen van Next Volley, in de functie van spelverdeelster. Aangezien Britt van den Boogaard afwezig was, speelde zij meteen de gehele wedstrijd.
De eerste set begonnen de dames van Smash fel aan de wedstrijd. Hoewel de afstemming met de nieuwe spelverdeelster nog moet groeien, werd er gevarieerd aangevallen, geslagen ballen werden afgewisseld met korte tipballen. Achterin werden veel ballen van de grond gehaald en zo gingen de teams gelijk op richting de eindfase van de eerste set. Op 24-22 in het voordeel van Smash werd een prachtige verdedigende actie van Rosan van den Oever afgefloten, maar het volgende setpunt werd alsnog verzilverd, waardoor Smash de eerst gespeelde set in de promotieklasse ook meteen won. De tweede set ging Gepidae niet beter spelen, maar werd het aan de kant van Smash veel rommeliger. Er slopen veel fouten in het spel van Smash en de servicedruk nam af. Smash verloor deze set met 25-16.
De derde set begonnen de dames van Smash weer rommelig, waarop stand-in coach Lykele Bokhorst op een stand van 8-4 achter met een time-out de rust weder deed keren. De dames van Smash pakten de draad weer op en resp. Rosan van den Oever en Eva Wessels maakten vervolgens een mooie serviceserie waarop Smash’66 weer helemaal terug in de wedstrijd kwam. Er werd gevochten voor ieder punt en de set werd nipt gewonnen met 25-23. In de vierde set werd er goed geserveerd door Smash en kwam Gepidae passend flink onder druk te staan, waardoor zij geen goede aanval meer konden opbouwen. Op 24-14 had Smash een hele reeks aan wedstrijdpunten. Op 25-17 werd de wedstrijd gewonnen en boekten de dames van Smash meteen de eerste zege in de promotieklasse met 3-1.


RVC/Libanon ’50 – Dames 1  20-04-2019

Smash ’66 verliest de wedstrijd om promotie

Zaterdag 20 april speelde Smash ’66 de promotie/degradatiewedstrijd in Dordrecht tegen RVC/Libanon ’50 uit Rotterdam. Bij winst zouden de dames van Smash promoveren naar de promotieklasse, en bij verlies komen zij volgend jaar weer uit in de eerste klasse. Voor deze belangrijke wedstrijd was er veel publiek waaronder veel jeugdleden van de Alblasserdamse volleybalvereniging afgereisd naar Dordrecht, om daar hun dames aan te moedigen.
De eerste set kwam Smash goed uit de startblokken. De ploegen bleken gelijkwaardig aan elkaar, voor ieder punt werd gestreden en lange, mooie rally’s waren daarvan het gevolg. Halverwege de set sloeg Smash een gaatje van een aantal punten, en bleef die voorsprong vasthouden. De aanval over de buitenkant liep uitstekend deze wedstrijd, Tabitha van den Adel en Eva Wessels namen een groot deel van de scores voor hun rekening. Libanon drong aan het einde van de set nog aan, maar de set werd koelbloedig afgemaakt door de dames uit Alblasserdam.
De tweede set kwamen de dames van Smash zeer goed uit de startblokken. Smash was op alle fronten beter, de service liep goed, de servicepasses werden uitstekend gebracht bij spelverdeelster Britt van den Boogaard en harde aanvallen werden afgewisseld met listige korte ballen. Smash won de set gemakkelijk met 25-16.
De derde set waren de rollen omgedraaid. Smash kwam onder druk door een lange service serie van Libanon en Smash kwam meteen op een flinke achterstand. De dames van Libanon konden in hun ritme komen, terwijl Smash geen schim meer was van wat zij in de eerste twee sets lieten zien. Smash zakte volledig in en verloor de set met 25-12.
In de vierde set gingen de ploegen weer meer gelijk op. De servicepass liep beter dan in de eerste set en ook blokkerend konden er meer ballen gepakt worden. Toch lukte het Smash niet het niveau van de eerste twee sets te evenaren verloor ook de vierde set met 25-20.
Een vijfde set moest de beslissing gaan brengen. Vanaf het begin van deze set keek Smash tegen een achterstand aan. Er werd geknokt voor wat het waard was, maar door de intensieve strijd die al geleverd was, bleef het moeizaam gaan aan de kant van Smash. Aan het eind kwam Smash nog even dichterbij naar 14-13, maar Libanon maakte de wedstrijd slim af met een listige tipbal. Helaas voor de dames van Smash werd de set verloren met 15-13 en eindige de wedstrijd in 3-2 voor Libanon. Smash zal hierdoor volgend jaar helaas niet uitkomen in de promotieklasse, maar weer in de eerste klasse gaan volleyballen.

   


Dames 1 – VCN 6   12-04-2019

Dames 1 van Smash ’66 gaat op voor promotie naar promotieklasse

Vrijdagavond 12 april stond voor Smash een belangrijke competitiewedstrijd op het programma. Bij winst eindigen zij als tweede in een eindklassering van de eerste klasse en spelen zij aankomend weekend een wedstrijd om te promoveren naar de promotieklasse.
De spanning op de wedstrijd was merkbaar aan het begin van de eerste set. De dames van Smash speelden gespannen en konden niet meteen tot scoren komen. Na 6 punten achterstand kwam Smash op gang en ging het aanvallend beter lopen aan Alblasserdamse zijde. De servicepass kwam beter aan bij spelverdeelster Britt van de Boogaard die op haar beurt de aanvalsters in stelling kon brengen en zo werd de ruime achterstand al snel omgebogen in een flinke voorsprong. De set werd uiteindelijk ruim gewonnen met 25-16.
De tweede set begon Smash iets overmoedig. VCN kwam serverend op dreef en kon zo flink druk zetten waar de Alblasserdamsen niet onderuit kwamen. Liza van Erk kwam binnen de lijnen, maar ondanks een aantal mooie blokkerende acties kon ook zij het tij niet keren in set 2, Smash verloor de set met duidelijke cijfers: 25-14.
De derde set stelden de dames orde op zaken en zakte VCN helemaal in. Serverend en aanvallend waren de dames van Smash niet te stuiten en de set werd gewonnen met 25-9.
De vierde set hadden de dames van VCN hun zaakjes weer beter op orde. De stand ging steeds gelijk op, waarbij Smash steeds een of twee puntjes voor stond, maar aan het einde van de set werd het toch nog spannend. Coach Herman Brouwer bracht nog een wissel aan en de Alblasserdamsen zetten aan in de eindfase en knokte zich naar nipte winst in de set, 26-24.
Smash won zo de wedstrijd met 3-1 en gaat zaterdag 20 april een wedstrijd om promotie naar de eerste klasse spelen.
Na afloop werd het competitieseizoen feestelijk afgesloten in de kantine.

    

Eén van de jongste CMV’tjes, Kayleigh van Oijen, mocht aanwezig zijn bij de start van de wedstrijd en de eerste bal serveren.


Smash wint twee wedstrijden in een week

Dames 1 – VCE/PSV 2   03-04-2019

In de afgelopen week stonden er twee wedstrijden op het programma voor de dames van volleybalvereniging Smash ’66. Woensdag 3 april stond de inhaalwedstrijd tegen hekkensluiter VCE/PSV uit Eindhoven op het programma. Deze wedstrijd werd met overmacht gewonnen door de dames van Smash ’66. Door deze overwinning, en door puntenverlies van concurrent Wik uit Groot-Ammers, kon Smash een belangrijke stap zetten richting de tweede positie in de eerste klasse B.

  

WHV 2 – Dames 1  06-04-2019

Zaterdag 6 april stond de wedstrijd in Asperen tegen WHV op het programma. De druk op deze wedstrijd was toch meer aanwezig dan gedacht bij de dames van Smash. De eerste set werd er krampachtig gevolleybald. Er werden ballen voor elkaar weg gepakt, waardoor er veel onrust aan Alblasserdamse zijde ontstond. De dames van WHV uit Asperen, die de vijfde positie in de eerste klasse bekleden, profiteerden hier gretig van. Er werden veel korte ballen gespeeld die scoorden in het veld van Smash. Zo bleven de dames van Smash de hele set tegen een kleine achterstand aankijken. Aan het einde van de set konden de dames nog wel gelijk komen op 24-24, maar door eigen fouten niet doordrukken. De set werd verloren met 26-24.
De tweede set ging het aan de kant van Smash beter draaien. Rosan van den Oever haalde de listige korte ballen van WHV van de vloer en zo kon Smash meer aanvallen opbouwen en scoren. Ook serverend maakten de dames minder fouten en zo werd er al snel een gaatje geslagen van 5 punten. Aan het einde van de set had Smash nog even moeite de set ook werkelijk binnen te halen, maar toch werd de set gewonnen met 25-23.
De derde en de vierde set leek Smash de zenuwen kwijt te zijn. Verdedigend liepen de dames elkaar minder in de weg en vielen er minder ballen tussenin. Aanvallend werden er minder eigen fouten gemaakt en zo kon Smash de laatste twee sets ook winnend afsluiten; 25-17 en 25-22.

De laatste wedstrijd moet gewonnen worden door de dames aanstaande vrijdag 12 april om de tweede plek veilig te stellen en zo de promotie/degradatiewedstrijden te mogen spelen 22 april. Tevens wordt aanstaande vrijdag de competitie afgesloten bij de volleybalvereniging onder het genot van een hapje en een drankje tijdens en na de wedstrijden in de kantine in sportcentrum Blokweer.


Dames 1 – Sliedrecht Sport 7  29-03-2019

Smash ’66 wint weer

Vrijdagavond werd in sportcentrum Blokweer de dames volleybalwedstrijd gespeeld tussen Smash ’66 en Sliedrecht Sport. Een belangrijke wedstrijd voor beide teams die allebei nog tweede kunnen worden in de 1e klasse B.
De dames van Smash begonnen fel aan de wedstrijd. De servicepass werd netjes bij spelverdeelster Britt van den Boogaard gebracht en zo werden mooie aanvallen opgebouwd en afgerond. Toch kon Smash geen afstand nemen van hun tegenstander, de service, die vorige week bij Next de sleutel tot de winst was, liep vanavond niet. Er werd veel fout geserveerd en dus kon Sliedrecht toch aanhaken, al kwam de setwinst voor Smash niet meer in gevaar. Smash won de set met 25-19.
Ook in de tweede set werden er serverend veel punten verloren. Ook werd er niet zo goed verdedigd zoals dat vorige week wel gebeurde. Ondanks dat kon Smash toch redelijk bij blijven, maar verloor de tweede set met 25-20.
De derde set ging de service beter lopen. Sliedrecht kwam onder druk en de Alblasserdamse dames konden vrijuit volleyballen. De set werd gemakkelijk binnen gehaald met 25-15.
De laatste set leek Sliedrecht leeg gespeeld en kon Smash een grote voorsprong pakken. Halverwege had Smash even moeite doordat Sliedrecht blokkerend veel tegenhield, maar toch kon Smash ook deze set met 25-19 winnend afsluiten en zo won Smash de wedstrijd met 3-1.
Woensdagavond speelt Smash om 19.30 weer een thuiswedstrijd tegen hekkensluiter VCE/PSV uit Eindhoven.


Next Volley 4 – Dames 1  22-03-2019

Dames 1 wint van de koploper!

Vrijdagavond 22 maart speelde Dames 1 van volleybalvereniging Smash ´66 een uitwedstrijd tegen het als eerst geklasseerde Next Volley uit Dordrecht. Vorige week verloor Smash van Wik, die als tweede geplaatst staan in de eerste klasse. Als Smash nog enigszins zicht wil houden op de tweede plaats zouden de dames vanavond moeten stunten in Dordrecht. Coach Herman Brouwer had weinig speling in de opstelling vanavond, door een blessure van Liesbeth Tuijtel moest Else Mieke Korporaal, nauwelijks hersteld van een flinke griep, in de basis starten. Desondanks ging Smash goed van start. De service liep goed aan Alblasserdamse zijde, de opdracht van de coach was serveren met risico, en dit resulteerde in een snelle voorsprong voor Smash. Next Volley kreeg weinig ruimte om aanvallen op te bouwen en kon hierdoor moeilijk in hun spel komen. Smash won de eerste set dan ook met 25-17.
De dames konden het goede spel ook in de tweede set voortzetten. Verdedigend zat het bij Smash heel goed in elkaar. Onmogelijke ballen werden toch van de grond gehaald en hierdoor werden er veel lange rally’s gespeeld. Ook deze set kon Smash winnend afsluiten; 25-18.
De derde set werd een kopie van de tweede set, ook in deze set bleef Smash uitstekend volleyballen en won ook deze set met 25-18.
De laatste set nam de vermoeidheid toe bij Smash en kon het goede niveau niet worden vast gehouden. Next Volley ging beter volleyballen en pakte uiteindelijk de laatste set. De wedstrijd eindigde in 3-1 voor Smash en zou hierdoor de tweede plek alsnog kunnen gaan halen.


WIK 2 – Dames 1  15-03-2019

Dames 1 verliest in Groot-Ammers

Vrijdagavond speelde Dames 1 van volleybalvereniging Smash ’66 een uitwedstrijd tegen WIK 2 uit Groot-Ammers. Gezien de klassering in de Eerste Klasse B zou dit een belangrijke wedstrijd worden, beide teams maken kans op de tweede plek die recht geeft op promotie/degradatiewedstrijden aan het einde van het seizoen. Van te voren heeft Smash geprobeerd de wedstrijd te verzetten, omdat Britt van den Boogaard afwezig zou zijn vanwege vakantie. Helaas ging WIK hier niet mee akkoord en dus werd de wedstrijd vrijdagavond gespeeld. Rosan van den Oever en Liesbeth Tuijtel zouden de spelverdeling overnemen in een ander systeem dan er gewoonlijk gespeeld wordt. In het begin van de wedstrijd ging het redelijk gelijk op tussen de twee teams. Ook al was de spelverdeling niet op het gebruikelijke niveau; er werd gevochten voor iedere bal en er werden mooie punten gescoord. Helaas kon Smash het niet afmaken en pakte WIK de eerste set met 25-21.
De tweede set begon het aan de kant van Smash beter te draaien. Met de blokkering werden er veel punten gescoord en al snel kon Smash een grote voorsprong pakken. Smash won de set met 25-14.
Helaas kon Smash het niveau niet vasthouden en zakte in de derde set ver terug in niveau. De servicedruk van WIK nam toe en de thuisploeg kon een aantal flinke serviceseries maken. WIK won de set afgetekend met 25-9. In set vier kon Smash de draad weer oppakken en ging de stand gelijk op. Toch kon Smash aan het einde van de set door een aantal eigen fouten niet doordrukken en won WIK de set met 25-22 en zo de wedstrijd met 3-1.


Dames 1 – WIK 3  15-02-2019

Goede overwinning van Smash 66

Vrijdagavond speelde Smash ’66 dames 1 in Sportcentrum Blokweer in Alblasserdam een wedstrijd tegen Wik 3 uit Groot Ammers.
De eerste set werd sterk begonnen door de dames van Smash. De servicepass werd netjes bij spelverdeelster Britt van den Boogaard gebracht, daardoor kon zij alle aanvalsters bedienen en scoorden de dames van Smash punt na punt. Het niveau werd vastgehouden en zo werd de set vrij gemakkelijk gewonnen met 25-16.
Set 2 was een kopie van de eerste set, met verzorgd volleybal konden mooie aanvallen worden opgebouwd en met 25-17 werd ook set 2 gewonnen.
In de derde set keek Smash door slordig spel in de beginfase al snel tegen een achterstand aan. Aan het eind van de set bracht coach Herman Brouwer nog een wissel aan in zijn team, maar dit mocht niet meer baten. Smash verloor met 25-21.
In de vierde set werd er beter gespeeld dan in de derde set, maar het niveau van de eerste twee sets werd niet meer gehaald. Toch won Smash de vierde set met 25-22 en kon er een 3-1 overwinning worden bijgeschreven.


Flits 1 – Dames 1  09-02-2019

Smash pakt belangrijke punten in Papendrecht

Dames 1 van volleybalvereniging Smash ’66 speelde zaterdag 9 februari een uitwedstrijd tegen Flits 1 uit Papendrecht. De dames uit Alblasserdam hadden even moeten wachten op een wedstrijd, vorige week werd de thuiswedstrijd tegen PSV uit Eindhoven niet gespeeld vanwege code geel door de verwachte sneeuwval. Die wedstrijd zal nog een keer over gespeeld moeten worden de komende maand.

Aan het begin van de wedstrijd tegen Flits waren de teams gelijkwaardig. Dit resulteerde in lange rally’s waarbij er door beide teams veel ballen verdedigd werden. Door een goede serviceserie van Flits bereikten zij als eerst de 20 punten. Na een mooi aanvallend punt van Eva Wessels kon Smash het initiatief overnemen en langszij komen. Flits maakte vervolgens een aantal fouten en mede hierdoor won Smash de eerste set.
De tweede set was Smash de bovenliggende partij en konden al snel de voorsprong pakken. Aan het begin werden er lange en intensieve rally’s gespeeld, maar halverwege de set zakte Flits weg en kon Smash de set eenvoudig binnenhalen met 25-17.
In set 3 kreeg Flits het weer beter op orde en werd er door beide teams voor ieder punt gevochten. Else Mieke Korporaal maakte in deze fase nog een aantal mooie blokkerende acties en zo won Smash ook de derde set met 25-22.
In het laatste bedrijf was het verzet van Flits gebroken en konden de dames uit Alblasserdam de zege gemakkelijk veilig stellen, deze set eindigde in 25-14. Zo wonnen de Alblasserdamsen de wedstrijd met 4-0 en doordat de nummer 2 van de poule hun wedstrijd verloor afgelopen weekend, heeft Smash nog altijd kans op promotie.


AVVA 1 – Dames 1  25-01-2019

Smash’66 dames 1  verliest belangrijke punten

Na de winst op Vollido uit Hendrik Ido Ambacht bekleedde Smash’66 dames 1 de 2e plek in de eerste klasse B. Met eventuele promotie in gedachte waren de dames vastbesloten om de uitwedstrijd tegen AVVA, momenteel als 11e geklasseerd, te winnen. Coach Herman Brouwer was deze wedstrijd afwezig maar werd vervangen door Jennifer Kroeze, die momenteel vanwege zwangerschap niet mee speelt.

De eerste set werd overheerst door onzeker en afwachtend spel aan Alblasserdamse zijde. Een korte opleving in de slotfase bij Smash’66 maakte dat de dames de eerste set nipt binnensleepten met 22-25.

De tweede set werd gestart met een andere opstelling, in de hoop het aanvallende spel van de afgelopen weken te hervinden. Al snel bleek dat de ploeg uit Ameide op stoom kwam en dat de Alblasserdammers hun slordige spel uit de eerste set voortzetten. De tweede set werd verloren met 25-18.

Hoewel de stand nu op 1-1 in sets stond, was de Alblasserdamse equipe nog vastberaden om deze wedstrijd te winnen. Deze set werd voortvarend gestart en passend en aanvallend werd er beter gespeeld. Al snel keken de Alblasserdammers tegen een voorsprong van 5 punten aan. Aanvallend lieten Liesbeth Tuijtel en Eva Wessels zien van belangrijke waarde te zijn. Even leek het erop dat deze set niet meer weggegeven zou worden maar 1 serviceserie van AVVA was voldoende om de stand gelijk te maken. Het onzekere en afwachtende spel uit de voorgaande sets voerde wederom de boventoon en uiteindelijk ging ook deze set naar AVVA met 25-23.

De vierde set werden weer wat veranderingen in de opstelling doorgevoerd. Ook deze set lieten de dames uit Ameide zien verdedigend sterk te zijn, en de Alblasserdamse dames moesten er hard voor werken om tot scoren te komen. Wederom liet met name door Liesbeth Tuijtel aanvallend degelijk spel zien maar keer op keer zorgde AVVA voor een antwoord. Rosan van den Oever zorgde met haar service voor de nodige punten voor de Alblasserdammers. Tot de laatste fase van deze set was het nek aan nek maar uiteindelijk was het AVVA die aan het langste eind trok en hiermee de winst opeiste. Smash’66 keerde huiswaarts met slechts 1 punt.

De Alblasserdamse ploeg daalt 1 plek in de ranking na dit verlies en bekleedt nu de derde plek. Aanstaande vrijdag speelt Smash’66 tegen VCE/PSV 2 uit Eindhoven in Sporthal de Blokweer om 21:15 uur. Om mee te blijven doen voor promotie is het van belang om deze wedstrijd wel punten te pakken.


Dames 1 – Vollido 1  18-01-2019

Smash 66 wint streekderby van Vollido

Vrijdag 18 januari speelde Smash ’66 de eerste thuiswedstrijd van 2019 in sportcentrum Blokweer. Het zou een streekderby worden, Vollido uit Ambacht kwam op bezoek in Alblasserdam. Smash ging net als bij de gewonnen uitwedstrijd in Zaltbommel vorig weekend, goed van start in de eerste set. De service aan Alblasserdamse zijde liep, in tegenstelling tot de service van Vollido, die veel ballen uit serveerden, erg goed. Met name Rosan van den Oever kon veel directe punten scoren met haar ijzersterke services. De eerste set had Smash de overhand en won met 25-17.
De tweede set kwam Vollido veel beter uit de startblokken en binnen een mum van tijd stond Smash 5 punten achter. Aan Alblasserdamse zijde lukte er weinig meer terwijl Vollido met goede servicepasses de sterke middenaanval kon bedienen die in deze set voor veel punten zorgde. Smash verloor de set met 25-13.
In het derde bedrijf konden de dames van Smash het goede en verzorgde spel van de eerste set weer oppakken. Er werd met meer overtuiging gespeeld en Smash won de set met 25-17. Ook de vierde set speelde Smash met deze overtuiging en kon meteen de voorsprong pakken. Vollido drong nog wel aan, maar de 3-1 winst in deze wedstrijd kwam niet meer in gevaar. Ook deze set wonnen de dames uit Alblasserdam en wel met 25-22.


Phoenix 1 – Dames 1  12-01-2019

Smash ’66 wint eerste wedstrijd van 2019

Smash ’66 speelde zaterdag in Zaltbommel een volleybalwedstrijd tegen Phoenix. De dames van Smash staan een stuk hoger geklasseerd in de poule, maar in de thuiswedstrijd aan het begin van het seizoen, had Smash moeite met de lengte, en dus het sterke blok van het team uit Zaltbommel. Coach Herman Brouwer was wegens vakantie absent en Harry Kemp verving hem langs het veld.
De dames van Smash startten goed aan de wedstrijd. De servicepass kwam goed aan bij spelverdeelster Britt van den Boogaard, die vandaag in uitstekende vorm verkeerde, en kon de aanvalsters op de verschillende posities goed bedienen. Smash liep al snel uit naar een comfortabele voorsprong en gaf deze niet meer weg. Smash won de set met 25-18.
Ook in de tweede set pakte Smash meteen het voortouw. Smash speelde goed verzorgd volleybal. Ook als de pass niet perfect bij de spelverdeelster aan kwam, werd er een aanval vanuit het achterveld opgebouwd, waarbij met name Tabitha Zanen veelvuldig scoorde deze wedstrijd. De set werd met duidelijke cijfers gewonnen, 25-14 voor Smash.
In de derde set was het verzet gebroken aan de kant van Phoenix. Smash scoorde punt na punt, alleen in de laatste fase van de set had Smash even moeite met het scoren van de laatste punten. 25-18 was de eindstand van set 3.
De laatste set was een kopie van de derde set, ook deze set werd met overmacht gewonnen door de dames uit Alblasserdam, 25-16.
Zo werden er in Zaltbommel goede zaken gedaan, konden er 5 punten bijgeschreven worden bij het puntentotaal en daardoor stijgen de dames van Smash naar plaats 2 in de 1e klasse B.


Dames 1 – WHV 2  14-12-2018

Dames 1 wint op feestelijke afsluitingsavond van Volleybalvereniging Smash ’66

Afgelopen vrijdag 14 december volleybalde dames 1 van Smash ’66 tegen WHV uit Asperen. De teams waren in het begin van de eerste set redelijk gelijkwaardig aan elkaar. Het team uit Asperen haalde met mooie verdedigende acties veel ballen van de vloer, waardoor de dames van Smash meerdere pogingen nodig hadden om een punt te scoren. Ook wisselde het bezoekende team geslagen ballen af met veel kort geprikte ballen, waar Smash in het begin veel moeite mee had. Het was dan ook WHV dat als eerst het twintigste punt scoorde. De dames van Smash voerden in de eindfase aanvallend de druk op, haakten aan en bij 21-21 gingen zij de bezoekers voorbij. Ieder punt werd gevierd en zo won Smash met 25-23 de eerste set.
De tweede set konden de dames het goede spel voortzetten. Tabitha Zanen en Liza van Erk serveerden een mooie serviceserie en Smash won de set overtuigend met 25-17.
In de volgende set nam WHV de voorsprong en na een time out en een aantal wissels kon Smash aan het einde van de set nog iets goedmaken, maar de dames uit Asperen wonnen de set met 25-18.
In de vierde set kwam Smash feller uit de startblokken en gingen de teams gelijk op. Smash had antwoord op het tactische spel met veel korte ballen van WHV. Halverwege de set kon Smash de voorsprong uitbouwen, de vierde set binnenhalen met 25-17 en zo een 3-1 overwinning bijschrijven.


Sliedrecht Sport 7 – Dames 1  08-12-2018

Smash ’66 doorbreekt negatieve spiraal met zege in Sliedrecht

Zaterdag 8 december volleybalde Dames 1 van Smash ’66 een wedstrijd in Sliedrecht. Smash had nog iets recht te zetten in Sliedrecht, vorige week werd namelijk, in dezelfde sporthal en tegen hetzelfde team, een wedstrijd verloren in de bekercompetitie. Ondanks dat er beter gevolleybald werd dan vorige week, keek Smash al snel tegen een kleine achterstand aan. Toen daar nog een serviceserie van 6 punten op rij overheen kwam, verloren de dames van Smash uiteindelijk met 25-20. In de tweede set ging het beter draaien aan de kant van Smash en werd er steeds verzorgder volleybal gespeeld. De passes kwamen goed aan bij spelverdeelster Britt van den Boogaard, die de aanvalsters goed kon bedienen. Serverend maakte Smash in de eindfase nog veel fouten, waardoor het toch nog spannend werd, maar Smash worstelde zich met een setstand van 28-26 naar de winst in de tweede set. In de derde set kon er ook serverend druk gezet worden, waardoor de dames van Smash nog meer grip op de wedstrijd kregen. Deze set werd met 25-18 gewonnen. De vierde set was het verzet van Sliedrecht Sport gebroken. Met name Eva Wessels kon aanvallend goed doorkomen en scoorde punt na punt, waardoor de set met 25-10 gewonnen werd en de wedstrijd met 3-1 gewonnen werd door de dames uit Alblasserdam.


Dames 1 – WIK 2  23-11-2018

Dames 1 Smash verliest opnieuw 

Afgelopen vrijdagavond 23 november speelde Dames 1 van volleybalvereniging Smash ’66 tegen WIK uit Groot-Ammers. Ook dit team staat, net als de dames van Smash ’66, in de top 3 van de 1e Klasse B. De dames van Smash kwamen goed uit de startblokken in de eerste set. Er werd goed geserveerd, mooie aanvallen opgebouwd en ook blokkerend werden er punten gemaakt. Het klopte aan de kant van Smash en de set werd met 25-18 binnen gehaald.
In de tweede set begon Smash met een aantal fouten, waardoor het al snel tegen een achterstand aankeek. Hierdoor kon WIK langzaam in hun spel kon komen. Ook serverend kwam Smash onder druk te staan door de goede services van WIK en zo konden de gasten langzaam uitlopen. WIK won de set met 25-19.
De volgende twee sets zakten de dames van Smash verder weg en konden niet meer op het goede niveau van de eerste set terugkomen. Ook de derde en de vierde set verloren de dames met 25-16 en 25-15.


Dames 1 – Next Volley 4  16-11-2018

Smash ’66 lijdt eerste nederlaag van het seizoen

Vrijdag 16 november stond er een belangrijk duel op het programma voor Smash ’66. De koploper uit Dordrecht, Next Volley dat met een zeer jeugdig team de ranglijst van de eerste klasse B aanvoert, kwam op bezoek. In de eerste paar punten van de wedstrijd zette Next Volley meteen de toon. Serverend was het team uit Dordrecht heer en meester en scoorde keer op keer een serie punten van achter de servicelijn vandaan, waardoor de dames van Smash ’66 weinig aanvallen op konden bouwen. Wanneer Smash wel een antwoord had op de services van Next Volley en tot een aanval kon komen, werd er aan Dordtse zijde zeer solide verdedigd, waardoor er nog niet direct gescoord kon worden. Het team van Next Volley liep al snel uit naar een comfortabele voorsprong en won de set met 25-17.
De tweede set was een kopie van de eerste set. Het niveau van de wedstrijd was op zich niet slecht, maar Smash verloor te veel punten op de service van Next Volley en bleef daardoor achter de feiten aanlopen. Ook deze set won Next Volley met 25-18.
De derde set lukte er heel weinig bij de Alblasserdamsen. Waar in de eerste en tweede set nog redelijke aanvallende punten gescoord werden als Smash even onder de servicedruk uit kon komen, lukte ook dit niet in de derde set. Next Volley won de set afgetekend met 25-14.
In het vierde bedrijf startte coach Herman Brouwer met de opstelling van de eerste set. Het niveau van Next Volley zakte wat in en Smash kon nu wat meer druk zetten. Er werden serverend en aanvallend meer fouten gemaakt aan Dordtse zijde, zodat Smash in de wedstrijd kon komen, wat meer aan hun eigen spel toekwamen en zo de set naar zich toe konden trekken. Zo won Next Volley de wedstrijd met 3-1 en leed Smash de eerste nederlaag van het seizoen.

     


WIK 3 – Dames 1  07-11-2018

Smash’66 dames 1 blijft ongeslagen

Vrijdag 9 november reisde de hoofdmacht van Smash’66 af naar Groot Ammers voor een duel tegen VC WIK dames 3. Ook na deze wedstrijd behoudt het eerste damesteam uit Alblasserdam haar ongeslagen status.

De eerste set werd direct fel gestart. Serverend werd direct de nodige druk gezet waardoor het jonge team uit Groot Ammers de bal met moeite kon verwerken. Aan Alblasserdamse zijde werd de verdediging en de pass goed verzorgd waardoor spelverdeelster Brenda Leeuwis op haar beurt de aanvallers goed wist te bedienen. In de slotfase van de set leek WIK even in te lopen maar uiteindelijk was het Smash’66 die de eerste set vrij gemakkelijk wist te winnen met 17-25.

Zo verzorgd als het spel in de eerste set was, zo rommelig werd er in de tweede set gespeeld. De jonge dames van WIK bewezen in de tweede set zich niet gemakkelijk gewonnen te geven. Zij zetten meer druk met de service waardoor coach Brouwer in de Alblasserdamse verdediging de nodige wissels moest doen in de hoop het tij te keren. Even leken de Alblasserdammers zich te hebben herpakt maar de eindsprint werd te laat ingezet. De tweede set werd gewonnen door Groot Ammers met 25-21.

Na de tweede set leken de kansen gelijk verdeeld. Nadat coach Herman Brouwer zijn ploeg stevig had toegesproken, draaide het aan Alblasserdamse zijde iets beter. Hoewel er in zowel de derde als de vierde set met regelmaat rommelig en onrustig werd gespeeld, vielen beide sets in het voordeel uit van Smash’66 met de setstanden 18-25 en 20-25.

Smash’66 bekleedt momenteel de vierde positie in de ranking van de eerste klasse B. Hoewel de dames nog geen wedstrijd hebben verloren, lijkt het spel van Smash’66 toch nog niet stabiel. VC WIK dames 2 bekleedt de vijfde positie met een wedstrijd minder. De komende weken staan de hoger geklasseerde ploegen op het programma voor het eerste damesteam uit Alblasserdam en zal blijken of de dames uit Alblasserdam hun top 5 positie weten te behouden. Sliedrecht Sport dames 7, WHV dames 2 draaien ook mee in de top 5 met beide een wedstrijd meer.

Komende vrijdag start deze reeks met een wedstrijd tegen Next Volley dames 4 die momenteel op de tweede plek staan met 2 punten meer.


VCE/PSV 2 – Dames 1  27-10-2018

Smash ’66 pakt volle winst in Eindhoven

Zaterdag 27 oktober speelde dames 1 van volleybalvereniging Smash ’66 een uitwedstrijd in Eindhoven tegen VCE/PSV. Het jonge team uit Eindhoven heeft het moeilijk in de eerste klasse; zij staan momenteel bijna onderaan en dus aan de dames van Smash ’66 om 5 punten mee terug te nemen naar Alblasserdam.

De eerste set was rommelig, er werden veel onnodige fouten gemaakt, zowel aanvallend als vanachter de servicelijn. Hierdoor kon VCE/PSV lang bij blijven, maar door een paar mooie punten van Eva Wessels werd de set toch binnen gesleept met 27-25. Vanaf de tweede set werd het verschil tussen de twee teams groter en werd er kwalitatief beter gevolleybald, al werden er aan de kant van Smash nog steeds veel onnodige fouten gemaakt (setstand 18-25). Coach Herman Brouwer maakte gebruik van de wissels en zo kwamen alle dames aan spelen toe. Ook de derde en de vierde set werden redelijk eenvoudig gewonnen (2 keer 17-25) en zo konden de dames van Smash ’66 met 5 punten huiswaarts keren.

Woensdag 31 oktober speelt het team tegen Flits uit Papendrecht. De afgelopen weken heeft Smash een aantal laag geklasseerde teams getroffen, maar voor de streekderby van woensdag zal uit een ander vaatje getapt moeten worden om ook bij deze wedstrijd als winnaar uit de bus te komen.


Smash’66 1 – AVVA 1   10-10-2018

Wederom punten voor Smash’66 dames 1 

   

Vorige week trapte het eerste damesteam het seizoen af met een wedstrijd tegen Vollido 1 uit Hendrik-Ido Ambacht. Een mooie start van de competitie maar ondanks een 2-3 overwinning was er voldoende ruimte voor verbetering.

Op 10 oktober ontmoet Smash’66 AVVA uit Ameide. Door de afwezigheid van Else-Mieke Korporaal en Eva Wessels, die beiden op vakantie zijn, telt de equipe maar 7 dames. De eerste set wordt direct fanatiek gestart. De passing laat bij vlagen te wensen over maar ondanks de slordigheden weet Smash’66 de eerste set met 25-21 naar zich toe te trekken.

Na wat tips van coach Brouwer wordt de tweede set gestart met dezelfde basis. Smash’66 laat in het begin van de set verzorgd spel zien. Het aanvallend afwisselende spel doet de Ameidense ploeg wankelen en weten de Alblasserdamse dames een voorsprong te pakken van maar liefst 5 punten. AVVA laat zich echter niet snel van haar stuk brengen en weet de stand na 1 serviceserie gelijk te brengen. Het slot van de set is een nek-aan-nek-race maar uiteindelijk blijkt Smash’66 de langste adem te hebben en wint de tweede set met 25-23.

De derde set kijkt Smash in het begin al aan tegen een achterstand van 6 punten. De passing is onverzorgd en aanvallend wordt fout op fout gemaakt. Na een time-out weet Smash’66 zich te herpakken. De gehele set gaat het gelijk op maar wederom wordt de derde set gewonnen met 28-26.

De vierde set lijkt een kopie van de derde. Slordig spel en verzorgd volleybal wisselen elkaar af. De gehele set is nek-aan-nek. Uiteindelijk pakt Ameide, welverdiend, de vierde set (26-28).

Hoewel Smash’66 dames 1 de tweede overwinning op rij pakt, is er nog ruimte voor verbetering. De volgende wedstrijden speelt Smash’66 op 19 oktober thuis in de Blokweer tegen Phoenix Dames 1 en op 20 oktober tegen Hou stand voor het bekertoernooi in Oud-Beijerland.


Vollido 1 – Smash’66 1  06-10-2018

Dames 1 Volleybalvereniging Smash ’66 wint streekderby

Afgelopen zaterdag 6 oktober speelde dames 1 van Smash ’66 de eerste volleybalwedstrijd van het seizoen. Er werd aangetreden tegen Vollido in de Ridderhal in Hendrik Ido Ambacht. In de voorbereiding op dit seizoen werd een aantal weken geleden ook een oefenduel gespeeld tussen de twee streekgenoten. Deze wedstrijd werd gewonnen door de dames van Smash.
Eline Rodenburg maakte vandaag haar debuut in de hoofdmacht van het eerste damesteam, zij maakte dit seizoen de overstap van het tweede naar het eerste damesteam van Smash.
In de eerste set waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Onnodige fouten werden afgewisseld met mooie aanvallende punten. De foutenlast bij de dames van Smash lag echter hoger dan bij de dames van Vollido, dus trokken zij de winst van deze set nipt naar zich toe met 25-23. In de tweede set draaide het aan de kant van Smash beter. De blokkering hield meer aanvallen tegen en er werden meer ballen van de grond gehaald. Ook een mooie serviceserie met een aantal directe punten van Tabitha Zanen en Liza van Erk zorgde ervoor dat Smash de set won met een setstand van 25-19.
In de derde set zakte het niveau van de Alblasserdamse dames weer wat terug, maar toch knokten de dames zich aan het einde van de set terug in de wedstrijd en met een spannende eindfase van de set werd er met 27-25 gewonnen.
De vierde set was het wedstrijdbeeld weer omgedraaid, de dames van Vollido konden vooral via de middenpositie vaak tot scoren komen en deze set werd dan ook met 25-22 gewonnen door de thuisploeg, een vijfde en beslissende set was nodig.
Daarin nam Smash meteen het voortouw en maakte meteen een verschil van 4 punten. Deze voorsprong werd niet meer weggegeven en de vijfde set werd gewonnen met 15-10, waardoor de dames van Smash ’66 de wedstrijd wonnen met 3-2.


Fusion 1 – Smash’66 1   14-04-2018

Derde winst op rij voor Smash’66 dames 1

De volledige equipe van het eerste damesteam van Smash’66 vertrok zaterdag 14 april naar Rotterdam om het op te nemen tegen het Rotterdamse Fusion.
Na de voorgaande twee overwinningen is het doel om ook deze wedstrijd weer met een overwinning af te ronden.

De vorige ontmoeting tussen Fusion en Smash eindigde in een 4-0 overwinning in het voordeel van Smash dus de Rotterdammers zullen gebrand zijn op revanche in eigen huis. Fusion is, net als Smash, een team dat het beste gedijt bij een snel en aanvallend spel. Op papier zijn de ploegen aan elkaar gewaagd. Zowel Smash’66 als Fusion zijn middenmoters van de eerste klasse A. Smash’66 heeft nog 2 sets nodig om te handhaven in de eerste klasse met nog twee wedstrijden op het programma.

Coach Brouwer heeft deze wedstrijd keuze genoeg om te wisselen, het team telt namelijk 11 dames.
Dat beide ploegen van plan zijn om te winnen, is direct zichtbaar bij start van de wedstrijd. De gehele eerste set is het nek-aan-nek. Er wordt fel gespeeld aan beide zijden en er worden lange rally’s gespeeld. Uiteindelijk trekt Fusion aan het kortste eind en gaat de eerste set nipt naar Smash met 24-26.

Er wordt gebruik gemaakt van de luxe van een grote selectie want Smash start de tweede set met 4 nieuwe spelers. De tweede set lijkt een kopie van de eerste. Hetzelfde felle en aanvallend spel wordt gespeeld en beide ploegen knokken voor ieder punt. Ook de tweede set gaat met 22-25 naar Alblasserdamse zijde.

De derde set wordt gestart met 5 nieuwe dames. En weer wordt het duidelijk dat de ploegen aan elkaar gewaagd zijn. Halverwege lijkt deze set al beslist met een ruime voorsprong van 9 punten voor Smash. Fusion geeft zich echter niet gewonnen en weet met 1 serviceserie de voorsprong te verkleinen tot 1 punt. In de slotfase van de derde set is het weer nek-aan-nek maar uiteindelijk wordt deze set weer afgesloten met 24-26 in het voordeel van Smash.

Na wederom vier verse spelers in de basis wordt gespeeld om het zogenaamde bonuspunt. Echter is al vrijwel aan het begin van deze set duidelijk dat Fusion een langere adem heeft en weet het aanvallende en felle spel vast te houden waar Smash’66 verslapt. Halverwege de laatste set kijken de Alblasserdammers tegen een achterstand van 8 punten aan. Aan het einde van de set knokken de Alblasserdamse dames zich terug maar de eindsprint komt te laat en de laatste set gaat naar Rotterdamse zijde met 25-22.

In de slotfase van dit seizoen klimt dames 1 steeds een plekje in de ranking. Op 20 april staat de laatste thuisavond voor Smash’66 op het programma en neemt dames 1 het op tegen de hekkensluiter van de eerste klasse: Volley Voorne dames 1.
Op dit ‘avondje Smash’ wordt het seizoen feestelijk afgesloten en worden er maar liefst 3 kampioenen gehuldigd: dames 2, meisjes B en meisjes CMV5-2. U bent van harte welkom in sporthal de Blokweer. De jeugd speelt om 19.30 uur en de senioren om 21.15 uur.


Smash’66 1 – VCN 5   06-04-2018

Vrijdag 6 april stond er voor alle senioren teams van Smash’66 een thuisavond gepland. Dit betekende een gezellige en sportieve volleybalavond in sporthal de Blokweer. 

Dames 1 speelde tegen VCN dames 5 uit Capelle, een spannende pot die in de eerste helft van het seizoen maar nipt gewonnen werd. De eerste set werd vol goede moed gestart maar al snel keken de dames tegen een forse achterstand aan. De servicepass werd niet bij de spelverdeelster gebracht, waardoor er moeilijk punten konden werden gemaakt. Helaas bleken de Capelse dames in de eerste set te sterk waardoor de set werd verloren met 14-25.

In de tweede set bracht coach Herman Brouwer een aantal veranderingen aan in de basis opstelling en werd er vol goede moed gestart aan de tweede set. De dames van Smash leken zichzelf herpakt te hebben. Met een aantal mooie aanvalsballen, het nodige enthousiasme en een sterke verdediging kwamen de Alblasserdamse dames terug in hun spel en wonnen de tweede en derde set.

Ook de vierde set werd sterk gestart maar werd in de loop van de set spannender. De dames leken de controle halverwege de set te verliezen en kwamen gelijk op 19-19, door een paar mooie combinaties tussen spelverdeelster Britt van den Boogaard en passer loper Eva Wessels werd de set uiteindelijk gewonnen met 25-23 wat resulteerde in een 3-1 overwinning.


Bernisse 1 – Smash’66 1  24-03-2018

Dames 1 doorbreekt negatieve spiraal

De afgelopen wedstrijden lukte het de dames van Smash’66 niet om te winnen. Zaterdag 24-3 wisten ze het tij te keren en besloten de wedstrijd met een 1-3 winst.
Zaterdag 24-3 reisde de Alblasserdamse equipe af naar Zuidland om het op te nemen tegen Bernisse dames 1. Coach Herman Brouwer kon deze wedstrijd niet aanwezig zijn wegens ziekte en Larissa Leeuwis was ook afwezig.

De eerste set werd direct ingezet met goed verzorgd volleybal. De dames lieten zien gebrand te zijn op de winst en waren oppermachtig. Zeer gemakkelijk gaat de eerste set met 7-25 naar Alblasserdamse zijde.

De tweede set weten de Alblasserdammers het felle spelletje voort te zetten. Hoewel Bernisse iets meer tegenstand biedt dan de eerste set, geeft Smash ook deze set niet weg.
Met lange serviceseries en verdedigend en aanvallend prachtig spel weten zij ook de tweede set binnen te slepen met een 19-25 winst.

De derde set start ietwat onrustig. Direct in het begin van de set weer Bernisse serverend veel te scoren. De servicepass krijgen de Alblasserdamse dames niet onder controle waardoor Bernisse al snel uitloopt op een 8-2 voorsprong. Na een time-out pakt Smash het spel van de eerste twee sets weer op. Tot 12-12 gaat het redelijk gelijk op, maar in de slotfase laat Smash zien dat zij de baas zijn en winnen deze set uiteindelijk nog gemakkelijk met 15-25.

Alhoewel de winst al veilig is gesteld, zijn de dames vastberaden om voor het volle aantal punten te gaan. De Alblasserdammers starten weer vol overtuiging. Er wordt fel gespeeld maar helaas weet Bernisse ook meer in haar spel te raken. Het Zuidlandse team komt aanvallend en serverend op stoom en helaas weten de Alblasserdammers hier geen antwoord op te geven. De laatste set gaat verloren met 25-13.

De negatieve spiraal lijkt eindelijk doorbroken en de dames zijn vastberaden met de laatste 3 competitiewedstrijden nog wat te klimmen in de ranking. Na deze overwinning stijgen de dames van de 9e naar de 8e plaats. De middenmoters van de eerste klasse A staan dicht bij elkaar dus er kan nog van alles gebeuren.
Op vrijdag 6 april om 21:15 uur speelt Smash in de Blokweer de volgende wedstrijd tegen VCN dames 5 uit Capelle die met 5 punten voorsprong op de vijfde plek staan.


Smash’66 1 – Volley2B 2   19-01-2018

Teleurstellend verlies voor Smash’66 dames 1

De dames van volleybalvereniging Smash ’66 speelden vrijdagavond in sportcentrum Blokweer een competitiewedstrijd tegen Volley2B dames 2 uit Bergschenhoek. Na de afgelopen twee wedstrijden te hebben verloren waren de dames van Smash erop gebrand een wedstrijd te winnen. Volgens de stand in de 1e klasse A beloofde het een spannende avond te worden, de teams staan dichtbij elkaar geklasseerd. Dit was dan ook het wedstrijdbeeld van de avond; twee gelijkwaardige teams. Toch trok Volley2B uiteindelijk aan het langste eind. De dames van Smash verloren met 1-3.

De Alblasserdamse dames lieten in de eerste set goed volleybal zien. De servicepass werd netjes bij spelverdeelster Britt van den Boogaard gebracht en op alle posities lieten de dames mooie aanvallende acties zien. Ook serverend werd er veel druk gegeven, waardoor de eerste set met 25-23  naar Smash’66 ging.

De tweede set werd er, in tegenstelling tot de eerste set, meer afwachtend gespeeld door de dames van Smash. Daar waar in de eerste set serverend en aanvallend veel gescoord werd, werden er nu meer fouten gemaakt. Coach Herman Brouwer probeerde met wissels het tij nog te keren, maar tevergeefs. De set werd helaas verloren met 21-25. Ook in de derde en vierde set kwamen de meiden niet meer op het niveau van de eerste set. Met setstanden van 23-25 en 19-25 verlieten de dames van Smash dan ook teleurgesteld het veld.

De dames zullen zich deze week mentaal moeten opladen. Volgende week zaterdag staat een uitwedstrijd tegen City Bril Krimpen dames 1 op het programma, een belangrijke wedstrijd die gewonnen moet worden om mee te blijven doen in de top drie!

Kijk voor meer foto’s bij FOTO’S / Wedstrijdbeelden.


Smash’66 1 – Bernisse1   01-12-2017

Overwinning voor Smash’66

Vrijdag 1 december ontmoette dames 1 van Smash’66 het eerste damesteam van Bernisse uit Zuidland.

Smash’66 is vastberaden om meer volleybal te laten zien dan de voorgaande wedstrijd tegen MVC,  die eindigde in een kansloze nederlaag.
De eerste set wordt vrij gemakkelijk gewonnen met 25-17. Na deze gemakkelijke setwinst start Smash vol zelfvertrouwen aan de tweede set.
De tweede set is het Bernisse die het hoogste woord voert en weet Smash’66 het spel niet te keren. Aan het einde van deze set lijkt de setwinst  even naar Alblasserdamse zijde te gaan maar de tweede set wordt verloren met 25-23.
De derde set weten de Alblasserdammers weer in het vertrouwde ritme te komen. Vanuit een goed verzorgde servicepass weet spelverdeelster, Britt van den Boogaard, de Alblasserdamse aanvallers goed te bedienen en wordt aanvallend, afwisselend gespeeld. Met de winst van de derde set staat een 2-1 voorsprong op het bord en lijkt de wedstrijd besloten.
De vierde set blijkt een herhaling van de tweede. Smash’66 maakt fout op fout en er lijkt niets te lukken. Aan het einde van de set zet Smash’66 nog tevergeefs een eindsprint in maar ook de vierde set wordt verloren.
In de vijfde set laten de Alblasserdamse dames zien dat zij thuishoren in het linker rijtje van de eerste klasse. Met goed verzorgd volleybal en slim spel gaat de laatste set met duidelijke cijfers naar de thuisploeg. De wedstrijd eindigt dus in een zwaarbevochten 3-2 overwinning in het voordeel van de Alblasserdammers met de volgende setstanden: 25-17, 23-25, 25-14, 23-25, 15-6.


Smash’66 1 – MVC 1   22-11-2017

Foutenfestival: Smash’66 dames 1 verliest van zichzelf

Op woensdag 22 november stond voor Smash dames 1 de derde wedstrijd op rij op het programma: uit tegen MVC (Maassluis). Na de overwinningen van de competitie- en bekerwedstrijd waren de dames erop gebrand om ook bij het altijd lastige MVC punten binnen te halen. Het was zeker mogelijk om tegen dit team punten mee naar huis te nemen, maar helaas was de wil om te winnen alleen niet genoeg. Alles wat mis kon gaan ging ook mis, met een 4-0 nederlaag als gevolg (25-18; 27-25; 25-20; 25-21).

De Alblasserdamse dames moesten de wedstrijd met een krappe selectie beginnen, waardoor er weinig wisselmogelijkheden waren. Wisselmogelijkheden die meer dan welkom waren want gedurende de wedstrijd volgde de ene fout de andere op. Ook het enthousiasme en beleving in het veld liet regelmatig te wensen over.

In één opzicht stegen de dames boven zichzelf uit, namelijk het aantal persoonlijke fouten. Op dit gebied spanden de dames de kroon. Services die fout gingen, passes die niet aankwamen, aanvallen die in het net en buiten het veld belandden, blokkeringen die het veld uit ketsten en makkelijke inleverballetjes. De eigen fouten in combinatie met het slimme spel van MVC resulteerde in een pijnlijke nederlaag. Over één ding zijn de dames het eens: dit is een wedstrijd om snel te vergeten.

Komend weekend hebben de dames even rust. Wonden likken dus en hard trainen om op vrijdag 1 december weer hard aan de bak te gaan tegen Bernisse. Om mee te kunnen blijven doen in de top van de competitie is het belangrijk dat de dames in deze wedstrijd weer punten gaan pakken.


Smash’66 1 – Move4u 2   15-11-2017 en
Smash’66 1 – DVO 2   18-11-2017 (bekerwedstrijd)

Smash’66 dames 1 haalt maximale punten binnen voor de competitie én bekert verder

Afgelopen week stonden er twee wedstrijden op het programma voor het eerste damesteam van Smash’66. Daarnaast heeft Liesbeth Tuijtel, recent bevallen van een zoon, voor het eerst weer meegetraind met de groep. De hoop is dat zij spoedig de selectie weer kan versterken tijdens de wedstrijden.

De eerste wedstrijd werd thuis gespeeld op woensdag 15 november. De Alblasserdamse dames namen het op tegen het tweede damesteam van Move4u uit Vlaardingen. Met een volledige selectie begint Smash voortvarend aan de wedstrijd. Vanaf het begin van de eerste set laat Smash met gretig spel zien dat zij de intentie heeft om deze wedstrijd te winnen. Halverwege de set brengt Move4u Smash even aan het wankelen met een serviceserie maar al snel weten de dames hun eigen spel weer op te pakken. Er wordt verdedigend goed gespeeld en harde aanvallen afgewisseld met slimme geplaatste ballen. De eerste set gaat vrij gemakkelijk met 25-18 naar de Alblasserdammers.

Vol vertrouwen start coach Brouwer met dezelfde opstelling de tweede set. Toch krijgt Move4u meer kansen dan in de eerste set om te scoren en lijkt er aan Alblasserdamse zijde meer sprake van miscommunicatie en onnodige fouten. Bij een stand van 1-5 in het voordeel van Move4u vlucht Herman Brouwer in een time-out. Na een serviceserie van Smash gaat het weer redelijk gelijk op. In de slotfase van de set, bij een stand van 19-20 in het voordeel van Move4u wordt er gewisseld aan Alblasserdamse zijde in de hoop het spel weer naar Smash toe te kunnen trekken. Uiteindelijk is de tweede setwinst voor Smash’66 met 25-21.

Na de moeizame overwinning van de tweede set zijn de Alblasserdamse dames voornemens deze set anders aan te pakken. De derde set laat Smash’66 zien wat ze in huis heeft. Verdedigend wordt alles opgepakt en aanvallend slim en zorgvuldig gespeeld. Met overmacht gaat ook de derde set naar Smash’66 met 25-9.

Hoewel de overwinning nu een feit is, is het zaak om de concentratie te behouden en voor de volledige winst te gaan. De derde set heeft de dames een boost van zelfvertrouwen gegeven want de gehele vierde set is het Smash’66 die het voor het zeggen heeft. Met 25-13 is de eerste 4-0 winst voor Smash dames 1 een feit.

Met de overtuigende overwinning tegen Move4u op zak bereiden de Alblasserdammers zich  voor op de volgende wedstrijd: de tweede ronde van de beker op zaterdag 18 november tegen het Oud-Beijerlandse DVO in sporthal de Dijk in Dordrecht. Smash’66 dames1 doet elk jaar mee aan de beker. De afgelopen jaren is het haar niet gelukt om verder te komen dan de tweede ronde. Ondanks dat DVO tijdens een oefenwedstrijd aan het begin van het seizoen heeft laten zien een sterke ploeg te zijn, is Smash er dit jaar op gebrand een ronde verder te komen.  Met een 5-setter genieten de dames uiteindelijk van de maximale speeltijd (16-25; 25-12; 26-24; 20-25; 15-9) en daarmee van een overwinning!

Al met al was het een goede week voor Smash dames1. De dames hebben goed spel laten zien en zijn vastberaden dit vast te houden. Woensdag 22 november nemen de dames het in Maassluis op tegen MVC en zal blijken of de dames hun goede spel door kunnen zetten.


Smash’66 1 – Volley Zuid 2   10-11-2017

Smash’66 dames 1 net niet sterk genoeg tegen koploper Volley Zuid

Op vrijdagavond 10 november heeft het eerste dames team van Smash’66 thuis verloren. De koploper van de competitie, Volley Zuid, was met 3-1 (22-25, 25-23, 23-25, 18-25) te sterk voor de dames van Smash. Met vlagen was Smash beter dan haar tegenstander, maar wist dit spel niet voldoende vast te houden.

In de eerste set ging de strijd redelijk gelijk op. Met een aantal goede servicebeurten wist Smash Volley Zuid onder druk te zetten. Aanvallend werd er door Smash alleen niet genoeg gescoord doordat de pass niet goed bij de spelverdeler gebracht kon worden. Mede door een aantal eigen fouten aan de kant van Smash gaat Volley Zuid er dan ook met de setwinst vandoor (22-25).

In de tweede set liet Smash zien niet onder indruk te zijn van de koppositie van Volley Zuid. Na een 1-4 achterstand pakt Smash na een time-out haar spel weer op. Smash speelt slimmer dan in de eerste set door de hoeken in het achterveld van de tegenstander op te zoeken. Ook heeft Volley Zuid wederom moeite met de service van Smash. Met een setstand van 25-23 laat Smash zien dat zij zich niet makkelijk gewonnen geeft.

Vastberaden om meer punten van Volley Zuid af te pakken begint Smash aan de derde set. Na wederom een achterstand (2-6) in het begin van de set weet Smash door een time-out en een goede servicebeurt het tij te keren (10-6). Lang konden de dames van Smash echter niet van deze marge genieten. Smash weet niet door te pakken en op 11-11 komt Volley Zuid alweer langszij waarna ze zelfs uit weet te lopen naar 16-21. Ondanks dat Smash het vertrouwen behoudt en nog terug weet te komen, moet ze toch de setwinst met een nipt verlies inleveren (23-25).

Ook in de laatste set weet Smash niet het initiatief over te nemen. Volley Zuid loopt weer uit en dit keer weet Smash niet meer terug te komen. Er wordt gevochten tot het bittere eind; het publiek kon genieten van een aantal lange rally’s met mooie reddingen. Desondanks maakt Smash het niet af en verliest ze de set met 18-25. Smash heeft nu 2 verliezen en 4 overwinningen op haar naam staan.

Woensdag 15 november speelt Smash dames1 om 20.00 thuis tegen Move4u. Zaterdag 18 november neemt Smash het in de tweede bekerronde op tegen de dames van DVO uit Oud-Beijerland. Deze wedstrijd wordt om 15:15 in De Dijk in Dordrecht gespeeld.


Smash’66 1 – RVC/Libanon’50 3   03-11-2017

Nipte winst voor  Smash’66 dames 1 tegen hekkensluiter.

Het eerst damesteam van Smash’66 heeft al 3 overwinningen en 1 verlies op haar naam staan. Als middenmoter in de eerste klasse A van regio zuid bekleedt dames 1 nog niet de top5 plek die wordt nagestreefd. Met ingang van dit seizoen staat coach Herman Brouwer aan het roer. Nieuwelingen in de selectie zijn Larissa Leeuwis en Eva Wessels, beide passer-lopers, net als Rosan van den Oever. Op het midden spelen dit seizoen Silvia van der Steen, Liza van Erk en Else-Mieke Korporaal. Brenda Leeuwis en Britt van den Boogaard zijn beide spelverdelers en de diagonaalpositie wordt bekleed door Jennifer Kroeze en Tabitha Zanen.

Op vrijdagavond 3 november nam het eerste dames team van Smash’66 het in de eerste klasse op tegen de hekkensluiter van de poule, RVC/Libanon ’50. Om de top5 positie te behalen is dit een belangrijke wedstrijd om punten binnen te kunnen halen. Met een volledig team kon Smash de wedstrijd beginnen.

De eerste set begon moeizaam. Ondanks dat RVC/Libanon onderaan in de poule meedraait, wist Smash niet uit te lopen. Met veel eigen fouten kijken de dames in het begin van de set al tegen een flinke achterstand aan. Ook twee time-outs en wissels van Herman Brouwer weten het spel helaas niet te keren. Smash wist niet in haar eigen spel te komen en rommelde te veel mee met haar tegenstander, wat resulteerde in een eindstand van 23-25 voor RVC/Libanon.

Ook in de tweede set wist Smash niet haar eigen spelletje te spelen. Serverend kon er niet genoeg druk gezet worden en ook van het grote gat in het centrum van RVC/Libanon wist Smash niet goed gebruik te maken. Evenals de eerste set verliest Smash de set, dit keer met 20-25.

In de overtuiging dat het spel van Smash veel beter is dan het nu laat zien, begint Smash vol goede moed aan de derde set. Na eveneens een moeizaam begin, begint Smash na 10 punten eindelijk uit te lopen. Er wordt meer aangevallen en het is nu RVC/Libanon die de fouten maakt. Smash wint de set met 25-20.

Vastbesloten om 3 punten aan het saldo toe te voegen wordt er aan de vierde set gestart. Ondanks dat er weer meer fouten worden gemaakt, weet Smash te profiteren van de onrust bij RVC/Libanon en wordt de set gewonnen met 25-23.

De vijfde set begint weer als de andere: de punten gaan gelijk op. Maar na twee sets achter elkaar te hebben verloren, lijkt RVC/Libanon het vertrouwen in de winst kwijt te zijn. Smash profiteert van deze onrust met een aantal goede servicebeurten en haalt daarmee zowel de setwinst als de wedstrijd winst binnen. Na een pot van ruim twee uur wint Smash met 3-2 van RVC/Libanon.

De kansen zijn er voor Smash om bovenin mee te draaien, maar dan zal zij bij dit soort wedstrijden toch meer haar eigen spel moeten laten zien. Komende vrijdag (10 november) speelt Smash thuis om 21:15 uur tegen de koploper. Zullen zij bewijzen dat ze bovenin mee kunnen draaien? Komt dat zien!

  • Volleybalvereniging Smash'66

    Volleybalvereniging Smash'66

  • Volleybalvereniging Smash'66

    Smash'66

Thuisavond Smash'66-20180119-11

Volleybalvereniging Smash'66

Thuisavond Jeugd 09-29-2017-10

De jeugd

previous arrow
next arrow