Scheidsrechterscursus 06-10-2021

Afgelopen seizoen hebben we een vaardigheidstraining (V4) georganiseerd. Er hadden zich 8 deelnemers aangemeld om deze cursus te volgen. De cursus is gegeven door de Nevobo in Sporthal de Blokweer. Alle deelnemers hebben aan het eind van de cursus een certificaat gekregen en mogen t/m 1e klasse van de regio en Topklasse A- en B- jeugd fluiten. We hopen komend seizoen 2022-2023 deze cursus nog een keer te kunnen organiseren.

De deelnemers waren:

Tabitha v/d Adel, Nathan de Baat, Laura Dessens, Deborah den Hertog, Ellis Steenis. Suzan Spreeuwenberg, Tessa Verbeet en Evelijn de Vreede.

   

   

Hieronder wat informatie over deze cursus.

In de Vaardigheidstraining staat niet de beoordeling maar de training van de scheidsrechter centraal. De training wordt gegeven door een opgeleide verenigingsexpert die de scheidsrechters in een nagebootste praktijksituatie tips en ondersteuning biedt. De vaardigheidstraining wordt aangepast aan het niveau van de scheidsrechters en vind plaats in de eigen vereniging, of een vereniging uit de buurt. Er wordt niet afgerond met een PvB, maar iedereen die de vaardigheidstraining gevolgd heeft en de spelregeltoets heeft behaald (V6) op Volleybalmasterz.nl (vooraf) mag in de 2e en 1 e klasse worden aangewezen. Deze aanwijzing gebeurt door de scheidsrechtercoördinator, die hierbij rekening houdt met de wensen van de scheidsrechter.

INHOUD & DUUR: De opleiding bestaat uit een aantal werkvormen welke door de aspirant scheidsrechters in de praktijk wordt uitgevoerd. Een voorbeeld is dat de scheidsrechter een stukje van een wedstrijd begeleidt en in bepaalde situaties terugkijkt op zijn of haar gedrag. Dit gebeurt in groepsverband zodat men van en met elkaar kan leren. Een Vaardigheidstraining duurt ongeveer 3 uur (inclusief pauze).

Mijndert Korporaal
Scheidsrechter coördinator.

Geef een reactie